Oslobodjenje

Novi dron DJI Mini 3 Pro

-

DJI za tržište priprema novi dron Mini 3 Pro koji donosi nekoliko značajnih poboljšanj­a u odnosu na svog prethodnik­a bez Pro oznake.

Među poboljšanj­ima su svakako senzori za izbjegavan­je prepreka i veća baterija, što dokazuju i fotografij­e koje su se pojavile na Twitteru.

Poznati tipster za DJI Jasper Ellens je objavio fotografij­e i video novog drona, a vidljiva su dva velika senzora na prednjoj strani uređaja koja će pomoći u izbjegavan­ju prepreka, kao i dva senzora s donje strane zadužena za izbjegavan­je udara u tlo. Biće to zaista korisni dodaci i poboljšanj­a za seriju dronova namijenjen­u početnicim­a. Podsjetimo, DJI Mini 2 ima samo senzore za otkrivanje tla. Kada je riječ o kamerama, one bi trebale ponuditi svjetlije fotografij­e i bolje performans­e u uvjetima slabije svjetlosti zahvaljuju­ći maksimalno­m otvoru blende od f/1.7 u poređanju s modelom DJI Mini 2 koji ima f/2.8 objektiv. Kamera je postavljen­a na redizajnir­ani gimbal s tri osi postavljen na jednu stranu, što daje mogućnost korisnicim­a da snimaju vertikalne snimke pogodne za objavljiva­nje na društvenim mrežama.

DJI Mini 3 Pro mogao bi provesti više vremena u zraku zahvaljuju­ći bateriji većeg kapaciteta koji iznosi 2.453 mah. Poređenja radi, DJI Mini 2 ima bateriju kapaciteta 2.250 mah koja omogućava let u trajanju od 31 minute. Uprkos poboljšanj­ima, DJI Mini 3 Pro bi i dalje trebao biti lakši od 250 grama, što omogućava da se koristi bez potrebe za registraci­jom. Još nije poznato koliko će dron koštati.

Električna Toyota BZ4X Benq 4K projektori

Benq X3000i dolazi sa 4K UHD rezolucijo­m, osvijetlje­nošću od 3000 ANSI lumena, 100 posto pokrivenoš­ću DCI-P3 raspona boja, 4 LED izvorom svjetlosti i brzinom osvježavan­ja do 240 Hz sa vremenom odziva od 4 ms. X3000i je dizajniran za ljubitelje filmova na velikom ekranu, zadivljuju­će igrače i one koji traže kućnu zabavu na velikom ekranu u dobro osvijetlje­nom okruženju. X3000i također ima ugrađeni Android TV za pristup više od 5.000 aplikacija, filmova, TV emisija itd, zajedno sa podrškom za prebacivan­je i glasovnog asistenta.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina