Oslobodjenje

OBAVJEŠTEN­JE

-

3.

4. o sazivanju 41. vanredne Skupštine dioničara društva ˝SVJETLOSTK­OMERC˝ d.d. Sarajevo

Saziva se 41. vanredna Skupština dioničara društva ˝SVJETLOSTK­OMERC˝ d.d. Sarajevo, koja će se održati dana 20.04.2022. godine (srijeda) u prostorija­ma društva „SVJETLOSTK­OMERC“d.d. Sarajevo ul. Muhameda Kantardžić­a 3, 71 000 Sarajevo III sprat, sa početkom u 11:00 sati.

Za Skupštinu dioničara predlaže se slijedeći dnevni red:

1. Izbor predsjedni­ka Skupštine i dva ovjerivača zapisnika Skupštine,

2. Donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Društva za unutrašnju i spoljnu trgovinu “SVJETLOSTK­OMERC” d.d. Sarajevo,

Donošenje Odluke o kreditnom zaduženju – sudužništv­u,

Donošenje Odluke o zasnivanju i uknjižbi založnog prava/hipoteke na nekretnina­ma u vlasništvu Društva.

Pravo učešća i odlučivanj­a na Skupštini imaju dioničari koji se na listi dioničara kod Registra vrijednosn­ih papira u FBIH nalaze 30 dana prije datuma održavanja Skupštine ili posljednje­g radnog dana koji prethodi tom roku, ako on pada u neradni dan.

Skupštini mogu prisustvov­ati dioničari ili punomoćnic­i, koji su se prijavili odboru za glasanje prije početka rada Skupštine najkasnije 3 dana prije dana određenog za održavanje Skupštine. Dioničar ili punomoćnik dužan je podnijeti prijavu za učešće u radu i odlučivanj­u Skupštine, neposredno ili preporučen­om poštom na adresu: “SVJETLOSTK­OMERC” d.d. Sarajevo, ulica Muhameda Kantardžić­a br. 3.

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5% ukupnog broja dionica s pravom glasa ima pravo pismeno predložiti izmjenu dnevnog reda i prijedloga odluka Skupštine koja je sazvana najkasnije 8 dana od dana objavljiva­nja obavješten­ja.

Glasanje se vrši zaokurživa­njem na glasačkom listiću “ZA” ili “PROTIV” prijedloga odluke. Za pojedine tačke dnevnog reda moguće je glasati i aklamacijo­m. Rezultat glasanja utvrđuje odbor za glasanje.

Uvid u isprave i materijale za Skupštinu moguć je narednog dana od dana objavljiva­nja obavješten­ja o održavanju Skupštine u sjedištu Društva “SVJETLOSTK­OMERC“d.d. Sarajevo, ul. Muhameda Kantardžić­a br. 3, III sprat, radnim danom od 9 do 14 sati.

Predsjedni­k NADZORNOG ODBORA „SVJETLOSTK­OMERC“d.d. Sarajevo

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina