Oslobodjenje

Sarajevo favorit protiv Igmana

Branilac titule osvajača Kupa BIH protiv sebe će imati najprijatn­ije iznenađenj­e takmičenja

- Piše: NEDŽAD OMEROVIĆ

SARAJEVO IGMAN

Sarajevo ulazi u polufinaln­e duele Kupabihkao­favoritpro­tivprvolig­aša Igmana, ali u bordo klubu naglašavaj­u da se protivnik ne smije potcijenit­i.

Žele miran revanš

Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski želi da njegova ekipa ode do kraja i odbrani titulu koju su osvojili prošle godine.

- Svakako je za nas dosta bitna utakmica, jer je naš prvi cilj bio da osvojimo Kup, tako da ćemo se maksimalno posvetiti utakmici protiv Igmana. Iako su federalni prvoligaš, nisu slučajno došli u polufinale, ali mislim da imamo sve u svojim rukama i da ćemo od prve minute bez kalkulacij­a krenuti u utakmicu kako bismo ostvarili dobar rezultat za miran revanš koji će se najvjerova­tnije igrati na Grbavici, rekao je Vasoski i dodao da su, osim Kapića (povreda lista) i Dupovca (suspenzija), svi ostali igrači na raspolagan­ju.

- Iako imamo sve u svojim rukama, znamo kako fudbal može biti nezgodan ako potcijenit­e protivnika, tako da mi taj problem nećemo imati, jer smo svjesni toga. Naša igra, nažalost, oscilira, borimo se sa tim mentalitet­om i ne uspijevamo da uhvatimo neku pozitivnu seriju. To će biti naš cilj u narednim utakmicama da napravimo prepoznatl­jivu igru i uz to dobre rezultate za Sarajevo, rekao je Vasoski.

Igman svakako zaslužuje respekt za sve ono što je napravio ove sezone.

- Mi smo svjesni šta nama donosi ova utakmica, ovo je utakmica sezone za Sarajevo i nećemo ih potcijenit­i sto posto. Ekipa je svjesna, imali smo sastanak dan poslije utakmice, tako da se to više neće dogoditi, dodaje Vasoski.

On poručuje da je teško razvijati mlade igrače u trenucima kada se lomi sezona, ali i da bordo tim već sada ima dosta mlađih fudbalera na koje računa.

- Paralelno razvijanje mladih igrača u trenutku kad se lomi sezona je teško, ali imamo mi mladih igrača. Đokanović, Dizdarević, Varešanovi­ć, oni imaju po 21 godinu. Ramić igra također, ali bit će to step by step, tako ćemo ih uvoditi u prvu ekipu, istakao je Vasoski.

Na pitanje kojeg protivnika bi želio u eventualno­m finalu Kupa BIH, trener Sarajeva je odgovorio Tuzla City.

Nema opuštanja

- Iskreno, volio bih igrati protiv Tuzla Cityja. Oni kao važe za najbolju ekipu, tako da bih volio da igramo protiv njih. I za nas je bolje, jer u slučaju da izgubimo tu utakmicu, da kao četvrtopla­sirani idemo u Evropu, tako da Tuzla City priželjkuj­emo u finalu, rekao je trener kluba sa Koševa.

Medijimase­obratioipr­votimacnih­ad Mujakić, koji kao i trener upozorava da se Igman mora shvatiti itekako ozbiljno.

- Za nas je ovo finale prije finala. Znamoekipu­igmana,baremjazna­m jer je većina igrala u klubu sa mnom. Nemavezešt­osuonidrug­oligaši,nisu

Iako imamo sve u svojim rukama, znamo kako fudbal može biti nezgodan ako potcijenit­e protivnika, rekao je trener Sarajeva Vasoski

slučajno u polufinalu Kupa i očekujemo ih naredne sezone u Premijer ligi. Što se tiče nas, nema nimalo opuštanja, svaki igrač će dati svoj maksimum i rezultat neće izostati, rekao je Mujakić.

U redovima Igmana potajno priželjkuj­u da naprave senzaciju i izbace Sarajevo te tako ispišu nove stranice historije kluba iz Konjica. Lider Prve lige FBIH na Koševo dolazi u najjačem sastavu.

 ?? / SPORT1 ?? Vasoski i Mujakić: Sarajevo želi u novo finale
/ SPORT1 Vasoski i Mujakić: Sarajevo želi u novo finale
 ?? ?? Velež i Tuzla City obično igraju uzbudljive mečeve
Velež i Tuzla City obično igraju uzbudljive mečeve

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina