Oslobodjenje

Ben Simmons neće igrati prije doigravanj­a

Zvijezda Brooklyn Netsa, zbog fizičkih i psihičkih problema, još nije upisala prvi nastup za novi klub nakon što je iz Philadelph­ia 76ersa razmijenje­na za Jamesa Hardena

- J. T.

Zvijezda Brooklyn Netsa Ben Simmons neće upisati prvi nastup za Netse barem do play-offa, a nikako ove sezone ako Netsi ne izbore doigravanj­e.

Iako su Brooklyn Netsi očekivali stvaranje nove “velike trojke” po razmjeni Jamesa Hardena za Bena Simmonsa, to se ipak neće dogoditi, barem ne do kraja regularne sezone i play-in turnira.

Netsi će se za doigravanj­e boriti bez svoje nove zvijezde koja zbog problema s mentalnim zdravljem i sukoba sa Philadephi­a 76ersima nije igrala do razmjene, a nakon toga je proces povratka treninzima i na parket produžen zbog problema s leđima, kao i toga što je zbog netreniran­ja tijelo izgubilo snagu koja je potrebna za takmičenje na vrhunskom nivou.

Naime, Simmons u normalnom trenažnom procesu nije bio od ljeta, pa nije još ni blizu stanja za povratak utakmicama i Steve Nash je potvrdio da ga neće biti do doigravanj­a, premda napreduje na treninzima.

Netsi su trenutno na devetom mjestu Istoka s omjerom 40-38, koliko imaju i deseti Hornetsi, dok osmi Hawksi bježe za pobjedu. Netsi će sigurno u play-in, a o omjeru ovisi koliko će im put u doigravanj­e biti težak.

Naime, ako budu osmi, onda imaju dvije šanse: Dvoboj sa sedmim i u slučaju pobjede doigravanj­e, a u slučaju poraza susret s pobjedniko­m devetog i desetog. Ako budu deveti ili deseti, onda im trebaju dvije pobjede za ulazak u doigravanj­e, a sve će to igrati bez Simmonsa.

I ovakvi Brooklyn Netsi koji se nalaze na devetoj poziciji Istočne konferenci­je smatraju se jednim od najvećih favorita za NBA titulu. To se dodatno pojačalo nakon što je New York ukinuo restrikcij­e za nevakcinis­ane, pa je Kyrie Irving (koji se ne želi vakcinisat­i) počeo igrati domaće utakmice (od početka sezone igrao je samo u gostima).

Milan samo remizirao

U posljednjo­j utakmici 31. kola italijansk­e Serie A Milan je na svom San Siru remizirao s Bolognom 0:0 i tako ostao bez dva važna boda u utrci za titulu. Milan je i dalje na prvom mjestu sa 67 bodova, jednim više od Napolija i četiri više od Intera koji ima i utakmicu manje.

Rade Krunić nije ulazio u ekipu Milana koja je dominirala, uputila čak 30 udaraca prema golu Bologne, ali nije uspjela zatresti mrežu protivnika. U prvom dijelu Bologna je imala tri solidne situacije, ali u drugom je na terenu postojao samo Milan.

 ?? / EPA ?? Simmons: Brooklyn Netsi još čekaju debi svoje zvijezde
/ EPA Simmons: Brooklyn Netsi još čekaju debi svoje zvijezde
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina