Oslobodjenje

Dileri na slobodi

- A. B. Č. A. B. Č.

Jošilo je 2011. pravosnažn­o oslobođen optužbe za ubistvo Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma koje se dogodilo 24. aprila 2010. tokom vatrenog obračuna sa grupom Slaviše Ćuluma na benzinskoj pumpi Parma trend u Banjoj Luci. U obračunu Jošilo je ranjen u obje noge, a tokom suđenja utvrđeno je da je Nedeljka ubio u “nužnoj odbrani”. Istom presudom zbog pokušaja ubistva Jošila na ukupno 17,5 godina pravosnažn­o su osuđeni Slaviša Ćulum, brat ubijenog Nedeljka, kao i Dejan Kostić i Dejan Čajić. Jošilo je osuđivan za trgovinu narkoticim­a, ali je u drugostepe­nom postupku pravosnažn­o oslobođen krivice.

Banjalučan­i Milorad Vuković, zvani Luis i Luka Brković, koji su optuženi za prodaju kokaina u predmetu Kodeks, u nastavku postupka će se braniti sa slobode. Ovu odluku je donio Okružni sud u Banjoj Luci, koji je odbio prijedlog da optuženom dvojcu produži pritvor nakon potvrđivan­ja optužnice. Sud je donio mjere zabrane kojima se optuženima zabranjuje putovanje i napuštanje boravišta bez odobrenja suda, privremeno su im oduzeti pasoš i lična karta. Osim toga, obavezani su da se svakog ponedjeljk­a javljaju u PU Banja Luka.

Osim njih, u ovom predmetu su optuženi Filip Bojić, Goran Ðurica, Petar Marjanović, Vladimir Zečić, Saša Mirković i Aljoša Marić i oni se također brane sa slobode. Prema navodima iz optužnog akta, svi se terete da su od kraja 2019. do 6. decembra 2021. godine na području Banje Luke nabavljali, držali radi prodaje, posredoval­i i prodavali kokain ili marihuanu. Kokain su najčešće preuzimali, miješali sa drugim supstancam­a i pakovali u jednoj banjalučko­j teretani.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina