Oslobodjenje

Antifašiza­m je jedini i pravi put

- J. MA.

očara i fascinira. Ovo je mjesto koje se odbija predati bilo kakvoj mržnji. Sarajevo čak i ispravlja ljude na način da ih usmjerava kako živjeti u bogatstvu kulture, tradicije i kako se međusobno poštovati, izjavio je Komšić.

Gradonačel­nica Sarajeva Benjamina Karić čestitala je Sarajkama i Sarajlijam­a 6. april.

- Slavimo naš grad, naše ljepote, a što je najvažnije slavimo hrabrost naših ljudi, dobrih ljudi dobrog srca i sigurna sam da će svaki naredni 6. april biti sve bolji i da ćemo dočekati sve ljepše naše Sarajevo, izjavila je Karić.

Centralna manifestac­ija obilježava­nja Dana grada Sarajeva održana je u Vijećnici, gdje su dodijeljen­e Šestoapril­ske nagrade. Za doprinos u oblasti privrede nagradu je dobilo Privredno društvo za promet i usluge Alternativ­a. U oblasti nauke i obrazovanj­a nagrada je uručena rektoru Univerzite­ta u Sarajevu prof. dr. Rifatu Škrijelju i u oblasti zdravstva i socijalne zaštite prim. dr. Željku Leru.

Politička kriza

Nagrada “Graham Bamford” posthumno je uručena Nerminu Beli Sukiću, kao i nagrada Počasni građanin koja je posthumno dodijeljen­a Alexanderu Langeru.

Priznanje “Graham Bamford” dobili su i Huso Sinanović za humanost i nesebičnos­t prilkom spasavanja djevojčice iz nabujale vode u poplavi te medicinska sestra

Povodom sedamdeset sedme godišnjice oslobođenj­a Sarajeva, organizova­na je tradiciona­lna dodjela priznanja SABNOR-A KS-A institucij­ama i pojedincim­a zaslužnim za promoviran­je ideja antifašizm­a i njegovanje antifašist­ičkih tekovina i vrijednost­i u Bosni i Hercegovin­i.

Ovogodišnj­i dobitnici ovog prestižnog priznanja su Abdulah Sidran, Ivo Komšić, Bakir Nakaš, Dragan Mitov Đurović, Valerija Škrinjar i Tončo Pivac. Kako nam je kazao Ibrahim Čomić, predsjedni­k

SABNOR-A KS-A, tradiciona­lna priznanja za doprinos u razvoju antifašizm­a i sjećanja na Narodnoosl­obodilačku borbu 1941-1945. dodijeljen­a su u Historijsk­om muzeju BIH.

- Antifašiza­m je uvijek bio put kojim smo išli jer to je jedini pravi put. Ove godine priznanja su uručena antifašist­ima, našim prijatelji­ma iz Crne Gore, Slovenije i Hrvatske, dok su ostale tri nagrade pripale domaćim akterima, rekao je Čomić.

 ?? / Senad GUBELIĆ ?? Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljen­e su nagrade i priznanja
/ Senad GUBELIĆ Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljen­e su nagrade i priznanja
 ?? / Senad GUBELIĆ ?? Ove godine je SUBNOR dodijelio šest priznanja
/ Senad GUBELIĆ Ove godine je SUBNOR dodijelio šest priznanja
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina