Oslobodjenje

Može li Eintracht zaustaviti Barcu?

Katalonci su u odličnoj formi, a i prvi su favoriti za osvajanje Evropske lige, pa njemačkom timu neće biti lahko u četvrtfina­lu drugog po snazi takmičenja

- J. T.

April je mjesec kroz koji ćemo saznati ko je glavni kandidat za osvajanje Evropske lige, a na papiru se čini da najveće šanse ima Barcelona, koja ovog četvrtka gostuje kod Eintrachta u Frankfurtu. Trener njemačke ekipe Oliver Glasner itekako je svjestan da je njegov tim izvukao najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfina­lu, protiv kojeg će morati odigrati iznad svojih mogućnosti ako želi proći dalje. Eintracht je u prethodnom kolu iz takmičenja izbacio Betis, prije svega zahvaljuju­ći pobjedi u gostima, da bi zatim gubio u revanšu i spasio se tek u produžetku. A Barcelona je nakon očajne jeseni oživjela pod trenerom Xavijem Hernandezo­m, o čemu svjedoči i nedavna impresivna pobjeda protiv Reala u gostima sa 4:0.

Samopouzda­nje ekipe je na vrhuncu, koja se preko zime zaista značajno ojačala. U ekipu je stigao Pierre-emerick Aubameyang, kojeg u Arsenalu nisu znali iskoristit­i na pravi način, a tu je i sjajni Ferran

Torres. U redovima Barce još je nekoliko izuzetnih igrača, od kojih, prije svega, treba izdvojiti Pedrija koji gospodari sredinom terena, dok je tu i Frenkie de Jong, još jedan vrhunski veznjak. Dodajmo još tome Memphisa Depaya i probuđenog Ousmanea Dembelea u napadu pa se zaista čini da Katalonci imaju sve za uspjeh na stadionu Deutsche Bank Park.

U Konferenci­jskoj ligi Marseille našeg Seada Kolašinca večeras dočekuje PAOK.

Parovi četvrtfina­la Evropske lige, danas u 18.45 sati: Leipzig Atalanta. 21 sat: Braga - Rangers, Eintracht Frankfurt - Barcelona, West Ham - Lyon.

Konferenci­jska liga, 18.45 sati: Feyenord - Slavia Prag. 21 sat: Bodo/glimt - Roma, Leicester - PSV, Marseille - PAOK.

 ?? / EPA ?? Pierre-emerick Aubameyang se preporodio na Nou Campu
/ EPA Pierre-emerick Aubameyang se preporodio na Nou Campu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina