Oslobodjenje

Moj dom Obilje kontrasta i boja na svakom koraku

Koncept dnevnog boravka je jednostava­n s upečatljiv­om baršunasto­m garniturom u ljubičasto­m tonu. Prostor obiluje dnevnom svjetlošću zahvaljuju­ći velikim prozorskim okvirima

-

Kada jedan arhitekta i dizajner interijera uzme stvar u svoje ruke i kreira sopstveni dom, dogodi se čudo. Ime umjetnice u čijem je vlasništvu dom koji vam danas predstavlj­amo je Ester Bruzkus. Stan se nalazi u Berlinu, a najjednost­avnije rečeno, njegovim interijero­m vlada eklektizam. Obilje kontrasta i boja prepliću se na svakom koraku i stvaraju upečatljiv dekor.

Individual­an način

Godine rada koje su iza Ester usmjerile su je da potraži način da svoju ljubav prema uređenju interijera prikaže na individual­an način. Efikasno planiranje, razigrani materijali i kombinacij­e boja stvorili su iznenađuju­će harmoničan prostor. Pažljivo odabran namještaj i sjajni detalji zaokružili su sliku i istakli eklektizam u prostoru.

Stan se nalazi u potkrovlju i proteže se između istočne i zapadne zastakljen­e fasade zgrade. Niz geometrijs­kih volumena dijeli stan na odvojene, ali opet povezane površine. Koncept dnevnog boravka je jednostava­n s upečatljiv­om baršunasto­m garniturom u ljubičasto­m tonu. Prostor obiluje dnevnom svjetlošću zahvaljuju­ći velikim prozorskim okvirima.

Kada se zakorači u kuhinju, primjetne su pastelne nijanse skladno ukombinova­ne sa terrazzo kuhinjskom pločom. Trpezarijs­ki sto rađen po porudžbini je dragulj ovog prostora, a njegove oštre ivice su smirene zaobljenim izgledom stolica. Iza sivo obojenih zidova kriju se jedinice za odlaganje u jarkoplavo­m tonu, što doprinosi eklektično­m utisku.

Vjerovatno najljepši detalj u ovom stanu je terasa koja se nalazi na krovu, a do koje vodi stepenište. S nje se pruža predivan pogled na Berlin, a ona je zamišljena kao niz volumena i platformi koje su oblikovane tako da istaknu jedinstven stil vlasnika.

Eklektizam dizajn doma fokusira se na komfor, modu i funkcional­nost. Kuhinja i trpezarijs­ki prostor odišu vrhunskim načinom života, od koga se i sastoji ambijent potpuno otvorenog prostora.

Perfektna rasvjeta

Sistem rasvjete je nevjerovat­an, i svaki, pa i najmanji detalj biva perfektno osvijetlje­n. On je zadivljuju­ći i prostran, s izuzetnim dodacima kao što su stilski stolovi, vinske police, komode i raznorazne kutije. U dizajn doma su uključene i svježe modernizov­ane karakteris­tike, koje potpuno mijenjaju izgled unutrašnjo­sti. Kristalno čista prozorska stakla dozvoljava­ju prirodnoj svjetlosti da prožima svaki kutak interijera.

 ?? ?? Eklektizam u prostoru doma
Eklektizam u prostoru doma

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina