Oslobodjenje

Kolekcija iz prošlosti u kreaciji budućnosti

Bež, bebi roze, mint zelena, rezedo, siva i smeđa dominirale su u Fendi kolekciji uz blagi upliv crnih, teget i tamnosivih tonova

-

Reviju čuvene italijansk­e modne kuće Fendi na ovogodišnj­oj Sedmici mode u Milanu otvorila je poznata manekenka Bella Hadid, noseći prozirnu haljinu, mini pastelnu bundu, efektne rukavice, naočare za sunce i wet hair look - i time postavila ton u kojem će teći cjelokupna revija.

Kim Jones pokazao nam je ne samo da je inovativni dizajner već i vrsni modni kolekciona­r koji zna kako da se referiše na kolekcije iz prošlosti, kreirajući odjevne komade budućnosti. Također, njegova velika prednost je i sjajno uklapanje kontrastni­h elemenata u okviru stajlinga, kao što su stroge i fluidne forme u okviru ove kolekcije. Karakteris­tika kolekcije je i njena paleta boja - koja je većinski fokusirana na pastelne i neutralne tonove. Bež, bebi roze, mint zelena, rezedo, siva i smeđa dominirale su među odjevnim komadima i dodacima, a uz njih smo mogli primijetit­i i blagi upliv crnih, teget i tamnosivih tonova.

Najnoviju Fendi kolekciju obilježili su i atraktivni modni dodaci, kao i efektne torbice u rukama manekenki, a svima nam je dobro poznato da su torbe jedan od zaštitnih znakova ove modne kuće. Čuveni baguette model Fendi torbe ove godine je napunio 25 godina, što je Kim iskoristio kao pravi trenutak da joj da svojevrsni omaž u okviru kolekcije. Ovaj model torbe svojevreme­no je postao veoma popu laran nakon što ga je u legendarno­j seriji “Sex and the City” nosila Carrie Bradshaw, a on je i danas popularan među poznatim ličnostima i ljubitelji­ma mode. Od nakita u fokusu su minimalist­ičke ogrlice i narukvice od zlata.

 ?? ?? Nove kreacije
Nove kreacije
 ?? ?? Bella Hadid u Fendi kreaciji
Bella Hadid u Fendi kreaciji

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina