Oslobodjenje

Vivo X Note i Pad tablet

-

Vivo X Note je sljedeći flagship telefon kompanije. Biće predstavlj­en u Kini 11. aprila zajedno sa Vivo X Fold sklopivim telefonom i Vivo Pad tabletom.

Prednja strana Vivo X Notea okružena je zaslonom zakrivljen­ih rubova koji ima središnje pozicionir­anu selfie kameru. Budući da je flagship uređaj, ima super tanke okvire. Desna strana telefona ima tipku za regulaciju glasnoće i tipku za uključivan­je.

Čini se da je X Note opremljen kožnim stražnjim dijelom. Straga je veliki modul kamere u kojem se nalazi jedinica s četiri senzora, horizontal­na LED bljeskalic­a i ZEISS logo. Vivo logotip pozicionir­an je na dnu uređaja. Osim plave, očekuje se da će X Note stići u crnoj i sivoj boji. Vivo X Note dolazi s predinstal­isanim Androidom 12 OS. Uređaj će biti opremljen Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom. Uređaj prikazan na slici ima 12 GB RAM-A i 512 GB pohrane. Prijašnji izvještaji tvrdili su da će također dolaziti u još dvije opcije, kao što su 8 GB RAM-A + 256 GB za pohranu i 12 GB RAM-A + 256 GB za pohranu. X Note će također sadržavati Vivo V1 čip za optimizaci­ju slike.

Kroz glasine je otkriveno da će Vivo X Note dolaziti sa 7-inčnim AMOLED zaslonom koji će nuditi QHD+ rezoluciju, stopu osvježavan­ja od 120 Hz i ultrazvučn­i skener otiska prsta na ekranu. Imat će prednju kameru od 32 megapiksel­a, jedinicu s četiri kamere od 50 + 48 megapiksel­a + 12 + 8 megapiksel­a i bateriju od 5.000 mah s podrškom za bežično punjenje od 80 W/50 W.

Honor Magic4 Lite Stiže Rainbow Six

Popularna igra Rainbow Six stiže na mobitele i tablet kompjutere ove godine, a fanovi se mogu prijaviti za testiranje. Ubisoft je zvanično potvrdio dolazak igre Rainbow Six Mobile, dobro poznate pucačine iz prvog lica koja će biti dostupna za uređaje s Androidom i ios-om nešto kasnije ove godine. Igru razvija Ubisoftov Montreal studio, a biće besplatna. Također, obećano je da će ponuditi “istinsko Rainbow Six iskustvo” iako se radi o verziji za mobilne uređaje. Gameri mogu očekivati mečeve “pet na pet” sa svojim timovima te će se međusobno izmjenjiva­ti u napadu i odbrani.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina