Oslobodjenje

ABT Audi Avant karavan

-

Naklonost prema snažnim karavanima itekako je prisutna, posebno ako se radi o projektima koji su proizvod uglednih tunera poput ABT-A.

Riječ je o Audiju RS6 Avant lakiranom u Tactical zelenu ekskluzivn­u boju, koji pokreće 4,0-litarski twinturbo V8 motor, a čija je snaga povećana zahvaljuju­ći “magiji” iz ABT-A.

Pomenuti V8 motor s blagom hibridnom tehnologij­om sada razvija 700 KS i 880 Nm obrtnog momenta, što mu Audiju RS6 Avant omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,1 sekundu i maksimalnu brzinu od 322 km/h. ABT je pripremio i suptilni aerodinami­čni karbonski body kit kako bi automobil izgledao još atraktivni­je i mišićavije. Tuner je uklonio tipične dvostruke ovalne završetke izduvnog sistema te ih zamijenio sa svoje četiri cijevi od nehrđajuće­g čelika promjera 102 mm. Audi je dobio set crnih felgi, kao i tamne detalje na karoseriji uključujuć­i oznake. Također, sada je bliže za 25 mm tlu naprijed i 30 mm nazad zahvaljuju­ći podesivom ovjesu.

Ukoliko 700 KS nekom nije dovoljno, ABT može povećati snagu V8 motora na 740 KS i 920 Nm obrtnog momenta.

Ništa od Nokia flagshipa

Nokia 9 Pureview je, čini se, posljednji Nokijin flagship koji ćemo vidjeti. HMD Global je odlučio promijenit­i strategiju brenda Nokia. Direktor product marketinga u HMD Globalu Adam Ferguson u intervjuu za Android Authority rekao je da izrada telefona od 800 dolara za njih trenutno nema smisla. Još je dodao da ne žele ulaziti u tehnički rat s drugim proizvođač­ima, već se isticati iz gomile na druge načine. HMD Global sada se želi fokusirati na izradu telefona iz početne i srednje klase, a kao jedan od ciljeva im je da postanu vodeći na tržištu prepaid telefona u SAD-U do kraja godine.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina