Oslobodjenje

Može li Tekstilac zaustaviti Krupu?

Ovog vikenda nastavljaj­u se i entitetske lige, u FBIH se igra 21, dok se u RS-U igra 22. kolo

- Z. Š. i S. P.

Drama u Prvoj ligi Federacije BIH nastavlja se i ovog vikenda, prvoplasir­ani Igman će u nedjelju dočekati ekipu Rudara iz Kaknja, dok će isti dan u 16.30 sati drugoplasi­rani TOŠK biti domaćin vrlo nezgodnom Travniku.

Trećeplasi­rani GOŠK, koji ima samo dva boda manje od Igmana, u ovom 21. kolu gostuje ekipi Radnika u Hadžićima i bit će jako teško da dođe do novih bodova.

Što se tiče borbe za opstanak, probuđena Mladost iz Doboja kod Kaknja ima priliku odvojiti se od zone ispadanja i tamo ostaviti Zvijezdu iz Gradačca, kojoj je domaćin. Posljednje­plasirani Tomislav će bodove spasa tražiti u domaćoj utakmici protiv neugodnog Bratstva iz Gračanice.

Parovi 21. kola Prve lige Federacije­bih,subotau16.30sati:mladost - Zvijezda, Gradina - Goražde, Radnik - GOŠK, Tomislav - Bratstvo, Jedinstvo - Budućnost, Orašje - Simm Bau. Nedjelja u 16.30: TOŠK - Travnik, Igman - Rudar.

Poredak: Igman 42 boda, TOŠK 41, GOŠK 40, Budućnost 35, Bratstvo 35, Rudar 30, Gradina 29, Orašje 29, Goražde 27, Radnik 25, Zvijezda 21, Mladost 20, Travnik 18, Jedinstvo 18, Simm Bau 16, Tomislav 13.

Derbi 22. kola Prve lige Republike

Srpske igra se u Derventi gdje će Tekstilac ugostiti prvoplasir­anu Krupu. Ekipa Darija Purića je u izvrsnoj formi ovog proljeća i na šest kola nije primila ni gol. Sigurno da će lider imati jako težak posao u Derventi, ali njegova računica je jasna, samo pobjeda ga interesuje kako bi ostao na tom mjestu. Sloboda će u Novom Gradu dočekati Kozaru, dok će Sloga kao apsolutni favorit dočekati Alfa Modriču.

Zvijezda 09 vreba šansu iz prikrajka za Premijer ligu, a sada joj u goste dolazi Slavija koja je očajna na gostujućem terenu ove sezone. Komšijski derbi u Zvorniku takođe bi mogao biti zanimljiv, gdje će Drina ugostiti Podrinje iz Janje.

Prva liga RS-A, 22. kolo, SUBOTA - ZVORNIK: Drina - Podrinje, BIJELJINA: Zvijezda 09 - Slavija, NOVI GRAD: Sloboda - Kozara, DERVENTA: Tekstilac - Krupa, DOBOJ: Sloga - Alfa Modriča, PRNJAVOR: Ljubić - Željezniča­r ST. NEDJELJA OMARSKA: Omarska - Budućnost (P). Igrano u petak: Sutjeska - Borac (KD).

Tabela: Krupa 52, Sloboda 49, Sloga 45, Sloga 45, Sutjeska 37, Drina 33, Tekstilac 31, Omarska 30, Željezniča­r ST 28, Slavija 25, Kozara 23, Ljubić 22, Alfa Modriča 19, Borac (KD) 18, Podrinje 14, Budućnost 7.

Borac - Zrinjski, subota, 17 sati

Derbi 25. kola m:tel Premijer lige BIH igrat će se u Banjoj Luci, gdje će aktuelni šampion Borac dočekati budućeg Zrinjski. Ovaj susret će ujedno biti i debi za Tomislava Ivkovića na klupi Banjalučan­a. Doskorašnj­i sportski direktor i bivši trener Željezniča­ra, na pres-konferenci­ji je pokazao veliku dozu ljubomore na uspjehe koje niže Zrinjski.

- Trener, inače moj prijatelj Jakirović, obara rekorde jer mu je cilj da ide u Dinamo. U zajednički­m razgovorim­a sa osobama tamo blizu Međugorja je u kontaktima pa se nada da će od toga nešto biti, kazao je Ivković, a onda se osvrnuo na svoju ekipu.

- Mi isključivo moramo da razmišljam­o o sebi, da budemo pravi, da uđemo u utakmicu maksimalno koncentris­ani, maksimalno agresivni, da ne dozvolimo protivniku dovoljno prostora da igra njihovu igru. Trenirali smo dobro, spremali smo se na najbolji mogući način, igrači su odgovorili maksimalno pozitivno. Vidim da su motivisani i da će na ovoj utakmici svi pokazati da imaju kvalitet i da mogu više nego što su dali do sada, rekao je Ivković.

- Igramo protiv aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovin­e. Kod njih se svašta izdešavalo, otišao je trener Miljanović, stigao je Ivković. Međutim, smatram da tu neće biti velikih

opstanak. Moj odgovor je bio da

nemamo tim, kaže Miodrag Bodiroga

promjena jer je Ivković učestvovao u selekciji igrača i ekipe i vjerujem da su sarađivali. Poznaje stanje igrača, a mi ćemo se osloniti na dosadašnje skautiranj­e, da će biti tako nešto slično, kao što je i on sam najavio. Sigurno da očekujem jednu dobru utakmicu. Po najavama iz njihovog tabora žele da igraju hrabrije, riskantnij­e, više za publiku, a to nama odgovara. Većina ekipa protiv nas se brani, tako da sa te strane očekujemo dobru utakmicu, kaže trener gostiju Sergej Jakirović, koji dodaje da njegov tim i dalje ima dovoljno motiva.

 ?? ?? Tomislav Ivković očekuje dobar nastup crveno-plavih
Tomislav Ivković očekuje dobar nastup crveno-plavih
 ?? ?? Edis Mulalić: Prosjek plata nam je 800 KM
Edis Mulalić: Prosjek plata nam je 800 KM

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina