Oslobodjenje

Rasim Ljajić prebačen iz Niša u Beograd

- JELENA ALEKSIĆ, BEOGRAD

Predsednik Socijaldem­okratske partije Srbije i nekadašnji ministar u nekoliko mandata Rasim Ljajić se oporavlja i prebačen je juče na lečenje u Beograd na zahtev porodice. On je do juče bio na lečenju u Kliničkom centru Niš, gde je primljen u teškom stanju nakon saobraćajn­e nesreće u kojoj je vozač njegovog automobila izgubio život. U pitanju je Branko Gogić, direktor ETV-A i jedan od najbližih Ljajićevih saradnika, koji je, nažalost, stradao na licu mesta.

Ljajić je do juče bio na intenzivno­j nezi u Nišu, a kako je saopšteno sa ovog odeljenja, nekadašnji ministar rada se juče osećao dobro i njegovi vitalni parametri su stabilni.

Tragedija se dogodila u nedelju ujutro, kada je vozilo kojim je upravljao pokojni Gogić sletelo s puta i prevrnulo se. Ljajić je zadobio ozbiljne telesne povrede, ali je sve vreme bio van životne opasnosti i u stabilnom je stanju.

”Ima dominantne povrede grudnog koša, ali njegovo stanje ne zahteva ozbiljniju intervenci­ju. Zvao me je i predsednik Srbije, raspitivao se za zdravlje gospodina Ljajića, rekao da se sve ekipe angažuju. Mi, uostalom, i jesmo ustanova koja zbrinjava građane i sa najmanjim ili najvećim povredama”, rekao je u nedelju popodne direktor

Univerzite­tskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić.

Iz institucij­e na čijem je čelu Perišić su redovno obaveštava­li javnost o zdravstven­om stanju Rasima Ljajića, koji je, kako je rečeno, pod 24-časovnim nadzorom lekara.

On se od juče leči u Beogradu, a u međuvremen­u ostaje otvoreno pitanje zašto se automobil prevrnuo i šta se zaista dogodilo.

Zanimljivo je da stalni izveštaji o Ljajićevom zdravstven­om stanju izazivaju prilično kontroverz­ne reakcije građana koji mu listom žele dobro zdravlje i brz oporavak, ali izražavaju i ljutnju što se o političaru iz Novog Pazara brine kao ni o jednom drugom pacijentu. Preciznije, u komentarim­a ispod vesti o Ljajićevom stanju, žitelji Srbije listom uočavaju kako se celokupan zdravstven­i sistem angažuje kada su pacijenti “poznati ili političari”, dok “obični” građani ne dobiju ni blizu toliku pažnju.

Podsetimo, Rasim Ljajić je jedan od najdugoveč­nijih ministara u novijoj srpskoj istoriji. On je bio ministar čak 13 godina u šest Vlada, a povukao se sa funkcije 2020. godine, između ostalog, i zbog nadimka večni ministar. Tek, Ljajić je, naročito na mestu ministra socijalne zaštite i rada, bio jedan od omiljenih funkcioner­a, a svojevreme­no je vladala krilatica “Rasime, spasi me”.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina