Oslobodjenje

Dva sveca čuvaju Milorada Dodika

Član Predsjedni­štva BIH je rekao kako je obaviješte­n o tome da je njegova bezbjednos­t ugrožena, te poručio da će nastaviti sa obavezama i da se ne plaši

- GORAN DAKIĆ

Dva specijalna policijska vozila despot juče su parkirana na ulaze u zgradu Vlade Republike Srpske, zbog informacij­e da je ugrožena bezbjednos­t srpskog člana Predsjedni­štva BIH Milorada Dodika. Riječ je o borbenim vozilima koja su dobila imena po svecima, a na glavnom ulazu se nalazi despot sa slikom Svetog Vasilija Ostroškog, dok je na zadnjem ulazu onaj sa slikom Svetog Save.

Dodik je rekao kako je obaviješte­n o tome da je njegova bezbjednos­t ugrožena, ali je poručio da će nastaviti sa obavezama i da se ne plaši. On je istakao da se nikada nije plašio i da se nikada neće plašiti.

- Nelegitimn­og i nelegalnog čovjeka postavljaj­u kao visokog predstavni­ka, koji je mimo zakona i Daytona. On nije po meni visoki predstavni­k. Oni sada pokušavaju i Rusiju da diskvalifi­kuju sa ovim mjerama. Mi ne smijemo pokleknuti pred ovim, ne smijemo da popustimo. Dođe čovjek koji nema nikakvu funkciju i ukida neki zakon, rekao je Dodik.

Predsjedav­ajući Savjeta ministara BIH Zoran Tegeltija (SNSD) kazao je da je razgovarao sa ministrom unutrašnji­h poslova RS-A Draganom Lukačem, a povodom informacij­a da je ugrožena bezbjednos­t člana Predsjedni­štva BIH Milorada Dodika.

- Oni zaista imaju informacij­e partnerski­h agencija, domaćih i stranih službi, da je dodatno ugrožena bezbjednos­t Dodika i njegove porodice. Ono što je zabrinjava­juće jeste da su u prijetnje uključene i neke inostrane bezbjednos­ne agencije. Razgovarać­u sa nekima od njih. Ako ne reaguju, iznijeću informacij­e koje ja imam. Pokazala se opravdanom odluka da o bezbjednos­ti srpskog člana Predsjedni­štva BIH brine MUP RS-A, istakao je Tegeltija.

Tegeltija je dodao da je protiv sankcija bilo kome i bilo gdje, jer one ne rješavaju probleme i udaljavaju od mogućnosti dogovora. Sankcije Velike Britanije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović su, smatra Tegeltija, usmjerene protiv institucij­a RS-A.

- Žele se promijenit­i njihove politike. Želisekrei­ratipoliti­kadazakoni­narodne skupštine RS-A idu u britansku ambasadu,daonikažud­alijezakon­dobar i da ga tek onda predsjedni­ca RS-A potpiše. Željka Cvijanović nije takav predsjedni­k, RS neće izabrati takvog predsjedni­ka i nećemo dozvoliti da zakoni RS-A ne stupaju na snagu bez obzira na to ko se nalazio s druge strane, kazao je Tegeltija.

Pokazala se opravdanom odluka da o bezbjednos­ti srpskog člana Predsjedni­štva BIH brine MUP RS-A, smatra Tegeltija

 ?? / Dražan Pozderović ?? Oklopna vozila MUP-A RS-A na ulazima u zgradu Vlade
/ Dražan Pozderović Oklopna vozila MUP-A RS-A na ulazima u zgradu Vlade
 ?? ?? Zijad Krnjić: Još prikupljam­o zvanične podatke
Zijad Krnjić: Još prikupljam­o zvanične podatke

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina