Oslobodjenje

Eintracht ide u goste Barceloni

Prva četvrtfina­lna utakmica Evropske lige u Frankfurtu završena je bez pobjednika, 1:1

- Z. Š.

Prve utakmice četvrtfina­la Evropske lige i Konferenci­jske lige donijele su izuzetno neizvjesne duele i niti jedna ekipa nije napravila veću pobjedu od jedan razlike.

U Evropskoj ligi tri su meča završena 1:1, a jedan od njih bio je onaj u Frankfurtu gdje je domaći Eintracht dočekao Barcelonu. Njemački tim ima razloga da žali, propustili su nekoliko sjajnih prilika, a onda su kažnjeni iz prve ozbiljnije situacije koje su napravili gosti.

Barcelona je u sjajnoj formi, nije poražena 15 mečeva u svim takmičenji­ma, a za preporod koji je donio dolazak Xavija na trenersku klupu bilo bi sjajno osvojiti neki trofej. Onaj španski gotovo je nedostižan, Real ima 12 bodova više, ali u Evropskoj ligi

Katalonci su realno najveći favoriti da odu do kraja.

Povrijeđen­i Gerard Pique neće biti u kombinacij­i, a probleme u odbrani Xavi će imati jer su povrijeđen­i i Sergi Roberto, Sergino Dest i Samuel Umtiti, a pravo nastupa nema Dani Alves.

Trener Eintrachta Oliver Glasner ne može računati na Tutu koji je dobio crveni karton u prvom meču.

Zanimljivo će sigurno biti i u Bergamu gdje Atalanta dočekuje RB Leipzig. Italijani će imati dodatni motiv jer osvajanje Evropske lige jedina im je šansa da izbore plasman u Ligu prvaka.

U Konferenci­jskoj ligi nastupit će i bosanskohe­rcegovački reprezenta­tivac Sead Kolašinac, koji je počeo prvi meč između njegovog Marseillea i PAOK-A. Francuzi su dobili 2:1, ali sada idu pred fanatične grčke navijače i morat će se dobro potruditi da izbore plasman u polufinale.

Parovi uzvratnih utakmica četvrtfina­la Evropske lige: Atalanta - RB Leipzig (18.45) - prva utakmica 1:1, Barcelona - Eintracht Frankfurt (21) - 1:1, Lyon - West Ham (21) - 1:1, Rangers - Sporting Braga (21) - 0:1.

Parovi uzvratnih utakmica četvrtfina­la Konferenci­jske lige: PSV - Leicester (18.45) 0:0, PAOK - Marseile (21) - 1:2, Roma - Bodø/glimt (21) - 1:2, Slavia Prag - Feyenoord (21) - 3:3.

Oblak - Savić, Felipe, Reinildo - Llorente, Koke (69. De Paul), Kondogbia, Lemar (82. Suarez), Lodi (69. Correa) - Griezmann (69. Carrasco), Joao Felix (82. Cunha). Trener: Diego Simeone.

MANCHESTER CITY: Ederson Walker (74. Ake), Stones, Laporte,

U Konferenci­jskoj ligi nastupit će i bosanskohe­rcegovački reprezenta­tivac

Sead Kolašinac, koji je počeo prvi meč između njegovog Marseillea i PAOK-A

Atletico je u finišu meča ostao s igračem manje na terenu nakon što je drugi žuti, odnosno crveni karton, dobio Felipe

 ?? ?? Miroslav Blažević: Uvijek sam spominjao Travnik
Miroslav Blažević: Uvijek sam spominjao Travnik

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina