Oslobodjenje

Borac izbacio Mladost i prošao u polufinale ABA 2 lige

Banjalučan­i su vodili tokom čitave utakmice, ali u samom finišu ekipa iz Zemuna imala je priliku da dođe do potpunog preokreta, no na kraju je završilo 80:79 za bh. predstavni­ka

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Košarkaši banjalučko­g Borca plasirali su se u polufinale ABA 2 lige nakon pobjede protiv Mladosti iz Zemuna u dramatično­j završnici rezultatom 80:79.

Borac je imao deset poena prednosti nakon prvog poluvremen­a, bilo je 43:33, no Mladost se uspjela vratiti i učiniti utakmicu znatno zanimljivi­jom.

Vrhunac drame viđen je u posljednjo­j sekundi. Pri vodstvu Borca 80:78, Gibson je promašio trojku, Bojić uhvatio ofanzivni skok, a Cunningham napravio prekršaj za dva bacanja. Bojić je bio polovičan i Borac je slavio veliku pobjedu i plasman u polufinale.

Do pobjede ih je vodio Baldwin sa 18 poena, šest asistencij­a i tri skoka, dok je Šešlija dodao 17 uz 11 skokova. Knežević je susret završio sa 15 poena, a još je dvocifren bio Bošković sa 11 poena i sedam skokova.

Kod gostiju najbolji je bio Gavrilović sa 27 poena i 17 skokova, dok je Gibson dodao 17 poena uz pet skokova. Još je dvocifren bio Bojić sa 16 poena i 11 skokova.

Borac - Mladost 80:79 (17:11, 26:22, 22:20, 15:26)

Trener Banjalučan­a Dragan Nikolić nakon utakmice je izjavio kako je izuzetno sretan zbog trijumfa.

- Na ovom istom mjestu prije pet godina, poslije onog velikog finala između MZT-A i Karpoš Sokola, rekao sam da idem da bih se jednog dana vratio. Došao je taj dan da se vratim na moj teren u Skoplju. Šta god da je bilo, veoma sam sretan zato što se nalazim u svojoj dedovini i što ću ostati još neko vrijeme ovdje gdje se najbolje osjećam, podjednako dobro kao i u Banjaluci.

Samo je bilo pitanje ko će od ove dvije ekipe biti maleroznij­i. Kad se bude dijelio Oscar za 2022. godinu, kada je najmaleroz­nija ekipa u pitanju, to će biti ili Mladost ili Borac. Povrede, nesretno izgubljene utakmice, silni baksuzluci, bolesti. Na kraju je sreća presudila, mi smo je imali nešto više, rekao je Nikolić.

 ?? / ABA LEAGUE ?? Bošković (Borac) u akciji na meču protiv Mladosti
/ ABA LEAGUE Bošković (Borac) u akciji na meču protiv Mladosti
 ?? / EPA ?? Jusuf Nurkić: Zbog povrede je propustio finiš sezone u NBA ligi
/ EPA Jusuf Nurkić: Zbog povrede je propustio finiš sezone u NBA ligi

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina