Oslobodjenje

Nurkić bi dobrodošao Dallasu

Sports Illustrate­d piše da bi Mavericksi mogli krenuti po bosanskohe­rcegovačko­g košarkaša kojem naljeto ističe ugovor s Portlandom Španski grad izabran je za domaćina završnog turnira elitnog ekipnog teniskog takmičenja u naredne dvije godine, odlučili su

- Z. Š. Z. Š.

Revanš Kupa na Grbavici

Igman će biti domaćin Sarajevu u polufinalu Kupa BIH na stadionu Grbavica.

- S obzirom na to da Nogometni savez BIH nije uvažio zahtjev FK Igman da se revanš utakmica polufinala Kupa BIH igra u Konjicu na gradskom stadionu, naš odabir pao je na Sarajevo.

Grbavica, stadion FK Željezniča­r, odabrana je destinacij­a na kojoj će se odigrati utakmica FK Igman - FK Sarajevo. Rezultat nakon prve utakmice odigrane na Olimpijsko­m stadionu “Asim Ferhatović Hase” je 2:0 za bordo ekipu. Na Grbavici se odlučuje ko će do finala, poručili su iz Igmana.

Malaga je izabrana za domaćina završnog turnira Davis Cupa 2022. i 2023, saopštili su iz Međunarodn­e teniske federacije (ITF) i kompanije Kosmos Tennis koja je otkupila prava na organizaci­ju elitnog ekipnog teniskog takmičenja.

Malaga je trebala biti domaćin jedne od grupa završnice Finala Davis Cupa od 14. do 18. septembra, ali je prezentaci­ja ovog andaluzijs­kog grada oduševila čelnike Kosmos Tennisa

Nakon tradea u kojem su ostali bez Kristapsa Porzingisa, Dallas Mavericksi­ma je ostala ozbiljna praznina na centarskim pozicijama, a Sports Illustrate­d piše da bi Mavericksi mogli krenuti po Jusufa Nurkića.

Bosanskohe­rcegovačko­m centru će naljeto isteći ugovor sa Blazersima, a Joe Zochert sa pomenutog portala smatra da bi bio idealno pojačanje za centarsku liniju Mavsa uprkos vrhunskoj sezoni Dwighta Powella.

koji su odlučili na dvije godine dodijeliti Malagi domaćinstv­o završne, nokaut-faze Davis Cupa.

Ovogodišnj­i finalni turnir bit će održan od 21. do 27. novembra u sportskoj dvorani “Jose Maria Martin Carpena”, za koji će se kvalificir­ati po dvije najbolje reprezenta­cije iz svake od četiri grupe, kojem će domaćini biti Bologna, Glasgow, Hamburg i grad koji će zamijeniti Malagu.

Proces kandidatur­e za domaćinstv­o

Ipak, u Portlandu se ne mire sa mogućim odlaskom našeg centra koji je propustio kraj sezone zbog povrede, te će učiniti sve da ga zadrže.

- Veliki smo ljubitelji onoga što Jusuf Nurkić pruža na parketu, ove godine je imao vjerovatno najbolju sezonu u karijeri, očekujemo da tako nastavi i sljedeće sezone. On je igrač oko kojeg želimo graditi ekipu, rekao je Portlandov GM Joe Cronin.

Nurkić je ove sezone odigrao 56 utakmica za Portland, nalazi se na otvoren je do 21. aprila, a javiti se može bilo koja od preostalih 13 država koje su izborile nastup, Australija, Argentina, Belgija, Hrvatska, Francuska, Južna Koreja, Kanada, Kazahstan, Nizozemska, SAD, Srbija, Španija i Švedska.

Ime četvrtog domaćina grupne faze bit će otkriveno uoči žrijeba koji će biti održan u Malagi 26. aprila.

Svi mečevi bit će igrani u dvorani i na tvrdoj podlozi. prosjeku od 15 poena, 11,1 skok, te 2,8 asistencij­a po susretu.

Završni dio sezone nije igrao zbog povrede, a iako se oporavio, u klubu nisu željeli rizikovati te je odlučeno da se na teren vrati tek naredne sezone. Portland je igrao finiš bukvalno sa potpuno promijenje­nim timom, nakon što su CJ Mccollum i Norman Powell razmijenje­ni, a Damian Lillard, Anfernee Simons i Nurkić povrijeđen­i, iz prve petorke niko nije bio na parketu.

 ?? / EPA ?? Rusija je osvojila trofej prošle godine
/ EPA Rusija je osvojila trofej prošle godine

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina