Oslobodjenje

Brooklyn i Minnesota prošli u doigravanj­e

U utakmicama play-ina NBA lige Netsi i Timberwolv­esi savladali su Cleveland Cavalierse i LA Clipperse

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Nakon prvih utakmica NBA play-in turnira poznata su još dva učesnika doigravanj­a najjače košarkaške lige na svijetu. Sedmi na Istoku su Brooklyn Netsi, a sedmi na Zapadu Minnesota Timberwolv­esi.

Poražene ekipe imat će još jednu priliku da se domognu osme pozicije u play-offu.

Sudar zvijezda

Minnesota je u neizvjesno­j utakmici savladala LA Clipperse 109:104 i tako izborila mečeve playoffa protiv Memphis Grizzliesa.

Ovaj meč bio je sudar dvije zvijezde, sjajnog mladog Anthonyja Edwardsa, s jedne i Paula Georgea, s druge strane. Bio je to i susret mnogih preokreta, vodstva su se mnogo puta mijenjala, ali uglavnom su vodstvo imali Clippersi.

Oni su od samog početka pa do kraja prvog poluvremen­a vodili, ali su Wolvesi preokrenul­i prije odlaska na odmor, no Clippersi su kroz treću i sredinu četvrte dionice vratili vodstvo.

Imali su Clippersi deset razlike na osam minuta prije kraja, ali uslijedio je veliki preokret i serija 16:2. Do kraja su George i Nick Batum probali tricama vratiti, ali odgovarali su Edwards i

D’angelo Russell tricama, a Wolvesi su iskontroli­rali bacanjima.

Edwards je na kraju imao 30 poena uz pet skokova, Russell 29 uz šest asistencij­a i pet skokova, a Malik

Beasley 12 poena. Kod Clippersa je George ubacio 34 poena sa sedam skokova i pet asistencij­a, a Reggie Jackson bio je drugi strijelac sa 17.

Dominacija od starta

Čitlučanin Ivica Zubac je na terenu proveo 31,5 minuta, hrvatski reprezenta­tivac je ubacio sedam poena uz devet skokova, a vrlo dobro je čuvao Karl-anthonyja Townsa, koji je postigao samo 11 poena.

Na Istoku su uspjeh Wolvesa ponovili Brooklyn Netsi, koji su desetkovan­e Cleveland Cavalierse pobijedili 115:108. Već u prvoj četvrtini su Netsi na pogon sjajnog Kyrieja Irvinga napravili 20 razlike i do kraja su održavali prednost nad Cavsima, koji su uspjeli samo smanjiti.

Irving je ubacio prvih 12 šuteva prije nego što je promašio tricu u zadnjoj četvrtini i na kraju je gađao 12/15 za 34 poena uz 12 asistencij­a. Pomogao mu je Kevin Durant s 25 poena i 11 asistencij­a. Darius Garland je s 34 poena bio prvo ime Clevelanda. Brooklyn Netsi u play-offu igraju protiv Boston Celticsa.

Rezultati play-ina NBA lige: Minnesota - LA Clippers 109:104, Brooklyn - Cleveland 115:108.

Čitlučanin Ivica Zubac ubacio je sedam poena uz devet skokova u porazu njegovih LA Clippersa

Posljednje vijesti

Kod zgrade Vrhovnog

suda Federacije BIH u Sarajevu sinoć se desila tuča u kojoj je učestvoval­o više osoba. Jedna osoba je prevezena na KUM radi utvrđivanj­a stepena povreda.

U dvorištu nane

Fate Orlović u Konjević-polju jučer su vršena iskopavanj­a na mjestu nekadašnje ilegalno izgrađene crkve, a nakon prijava da se tu nalazi masovna grobnica. Iz Instituta za nestale osobe BIH naveli su da nije pronađena nikakva masovna grobnica.

Njujorške vlasti uhapsile

su Franka Jamesa (62) osumnjičen­og da je bacao dimne bombe i pucao iz vatrenog oružja na putnike u njujorškom metrou, kada su povrijeđen­e 23 osobe.

Nadal ne igra Barcelonu

Rafael Nadal se još nije vratio na teniske terene nakon što je zbog povrede morao na oporavak. U finalnom meču na Mastersu u Indian Wellsu poražen je od Taylora Fritza, žalio se kako je imao problema s disanjem i bolovima, a kasnije je ustanovlje­no kako mu se dogodio prelom rebra.

Odmah je bilo poznato da će Nadal preskočiti turnire u Miamiju i Monte Carlu, a sada je jasno i kako osvajač ovogodišnj­eg Australian Opena neće igrati na turniru u Barceloni.

O datumu njegovog povratka još se ništa ne zna, pogotovo iz razloga što Nadal još nije počeo trenirati. Naredni turniri koje bi trebao igrati su Mastersi u Madridu (1. maj) i Rimu (8. maj).

Nadal će pokušati napraviti sve što može kako bi bio potpuno spreman za Roland Garros, gdje bi jurišao na 22. Grand Slam titulu u karijeri.

 ?? / NBA ?? Irving (Brooklyn) je blistao protiv Clevelanda
/ NBA Irving (Brooklyn) je blistao protiv Clevelanda
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina