Oslobodjenje

NBA play-off

Nikola Jokić je statističk­i bolji nego prošle sezone, a prošle sezone je bio MVP. Ipak, Denver je u prvoj rundi dobio najgoreg mogućeg protivnika. Warriorsi su oporavili najbolje igrače

- Piše: EDIN AVDIĆ

Vrijeme je da se pozabavimo najavom nikada neizvjesni­jeg NBA play-offa koji počinje sutra. Titulu brani Milwaukee, a Phoenix, Golden State, Miami, Boston i Brooklyn će pokušati da skinu šampiona sa trona.

Ostalo je još da saznamo ko će biti osmoplasir­ane ekipe u obje konferenci­je, tj. protiv koga će igrati Phoenix i Miami u prvoj rundi. Ostali parovi play-offa su poznati, a epitet derbija svakako ima duel Boston Celticsa i Brooklyn Netsa. Da je Robert Williams zdrav, Boston bi imao ulogu favorita, ovako je sve potpuno otvoreno. Nakon lošeg početka sezone, novi trener Ime Udoka je pronašao sistem i izgradio standardnu rotaciju igrača. Od nove godine Celticsi uglavnom pobjeđuju i igraju najbolju odbranu u ligi. Upravo bi odbrana mogla da bude ključna stavka serije. Brooklyn je defanzivno vrlo skroman i ukoliko Steve Nash i njegov tim ne pronađu način kako da poprave odbranu, Durant i Irving će morati da igraju kao u transu ako Netsi žele dalje. Sa jedne strane Tatum i Brown, sa druge virtuozi Irving i Durant. Serija u kojoj je vrlo moguće maksimalni­h sedam utakmica.

Miami kao najbolja ekipa Istoka čeka boljeg iz play-inn duela Clevelanda i Atlante. Odbrana Cavsa protiv napada Hawksa. Miami će svakako imati prednost ko god dođe iz tog duela. Protiv Cavsa su bolji napadački, protiv Hawksa defanzivno. Philadelph­ia će igrati protiv jednog od najprijatn­ijih iznenađenj­a lige Toronto Raptorsa. Raptorse vodi izvrsni trener Nick Nurse. Ekipa je mlada, dugoruka, agresivna i prepuna fajtera na svim pozicijama. Imaju dovoljno tijela da bace i na Embida i na Hardena. Raptorsi su među najboljima u ligi po napadačkom skoku, ukradenim loptama i poenima iz tranzicije. Embid će posebno, ako Harden ne podigne formu, morati da ide na 40 plus poena svaku utakmicu ako Phila želi prolaz. Dodatni hendikep za 76ers je činjenica da u Kanadi neće moći igrati njihov odbrambeni maestro Mathis Tybulle zato što nije vakcinisan.

Aktuelni šampion Milwaukee će u prvoj rundi igrati protiv Chicago

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina