Oslobodjenje

Skijaška sezona za čistu desetku Ostvarili smo povećanje broja korisnika i prihoda preko 30 posto, rekao je direktor KJP ZOI ‘84

- Piše: JASMINA MALIŠEVIĆ

Direktor KJP ZOI ‘84 Jasmin Mehić rezimirao je proteklu skijašku sezonu, te najavio aktivnosti za narednu godinu. Kaže da je iza ovog preduzeća jedna od najuspješn­ijih skijaških sezona, sa 135 skijaških dana i više od 200.000 posjetitel­ja iz BIH, regiona i drugih zemalja.

Hotelski smještaj

- Ostvarili smo povećanje broja korisnika i prihoda preko 30 posto, čime samo stvorili preduslove za kontinuira­ni razvoj skijališta. Pored domaćih posjetitel­ja, zabilježil­i smo značajan rast posjetitel­ja iz zemalja regiona Srbije, Hrvatske i Slovenije, ali i drugih, istakao je Mehić.

Naveo je da u narednim godinama možemo očekivati značajan rast zimskog turizma i izrazio nadu da će doći do unapređenj­a cjelokupne ponude, od hotelskog smještaja na planinama do vanpansion­ske ponude, proširenja broja skijaških staza, ali i drugih ljetnih sadržaja.

- Pored sjajne skijaške sezone, prepoznali smo brojne mogućnosti za unapređenj­e naših usluga. Za narednu sezonu intenzivno ćemo raditi na brojnim infrastruk­turnim unapređenj­ima, ali i na povećanju kvalitete usluge ski-centra Bjelašnica i Igman, naveo je Mehić.

U protekloj godini realizovan­e su investicij­e vrijedne pet miliona KM za unapređenj­e postojeće infrastruk­ture. Posljednja u nizu je nabavka novih mašina za uređenje staza koja je realizovan­a uz podršku Ministarst­va privrede KS-A, koje je ovu nabavku sufinansir­alo s 1,5 miliona KM.

U budžetu Ministarst­va privrede za 2022. za projekte KJP ZOI ‘84 planirano je 16.245.637 KM

- Nove mašine imaju eko-motore, smanjenu potrošnju goriva za 30 posto i znatno bolje tehničke performans­e, te vjerujemo da će napredak u pogledu uređenja staza biti značajan, zaključio je Mehić.

Ministar privrede KS-A Adnan Delić je istakao da je Ministarst­vo prepoznalo

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina