Oslobodjenje

Otac i sin uhapšeni zbog narkotika

U stanu koji su koristili Faruk Elezović i njegov sin Haris policija je pronašla speed, vagu, kartice, USB stikove...

- A. B. Č.

Otac i sin Elezović, Faruk (51) i Haris (25), uhapšeni su u akciji koju su jučer po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovin­e izveli pripadnici Ministarst­va unutrašnji­h poslova Kantona Sarajevo. U sarajevsko­j policiji su, navodeći inicijale osumnjičen­ih, kazali da je tokom akcije pretreseno više lokacija na području općina Trnovo i Ilidža.

Pretresi u Sarajevu

- Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto oko dva kilograma droge speed, vakumska mašina za pakovanje, digitalna vaga za precizno mjerenje, sredstva i materijal za proizvodnj­u navedene vrste droge, tri mobitela, dvije bankovne kartice, izvodi i transakcij­ske uplate različitih banaka, više USB stikova i ultrapaket­a mobilnih operatera sa SIM karticama, kao i drugi predmeti i tragovi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela. Oduzeta su i dva motorna vozila veće materijaln­e vrijednost­i za koja se sumnja da su imovinska korist pribavljen­a izvršenjem krivičnih djela, saopćili su u sarajevsko­j policiji. Istragom je rukovodilo Tužilaštvo BIH koje je saopćilo da su se osumnjičen­i pod istragom našli zbog sumnje da su “vršili ilegalnu proizvodnj­u speeda i marihuane, za koje su potrebne sirovine krijumčari­li iz susjednih zemalja i nakon toga drogu distribuir­ali na ilegalnom narkotržiš­tu u BIH”.

Ranija privođenja

- U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodn­a saradnja, koja uključuje i pribavljan­je komunikaci­ja putem internet-aplikacija, naveli su u Tužilaštvu BIH. Stariji Elezović je i ranije privođen zbog droge. Prije nekoliko godina policija je u njegovom vozilu pronašla 19 kilograma skanka i oko 4.000 KM. Na teret mu se stavljalo da je pripadnik međunarodn­e kriminalne grupe koja je krijumčari­la skank iz Albanije u BIH, Crnu Goru i Hrvatsku.

 ?? ?? Među uhapšenima je i sudija bijeljinsk­og Suda
Među uhapšenima je i sudija bijeljinsk­og Suda
 ?? / ILUSTRACIJ­A ?? O daljnjim mjerama odluku će donijeti Tužilaštvo BIH
/ ILUSTRACIJ­A O daljnjim mjerama odluku će donijeti Tužilaštvo BIH
 ?? ?? Presudu je izrekao Kantonalni sud u Sarajevu
Presudu je izrekao Kantonalni sud u Sarajevu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina