Oslobodjenje

Uvijek smo nasmijani, uživamo u pripremi showa

Gledatelji iz emisije u emisiju “Da, draga” prate zgode i nezgode takmičara - bračnih parova, gdje je kuhar muž, a žena instruktor

-

Četvrti ciklus i prva sezona kulinarsko­g showa “Da, draga”, koji gledatelji u našoj zemlji prate u programu OBN televizije nedjeljom od 17.50 sati, završena je a u toku je emitiranje druge sezone.

Usavršavan­je jezika

Gledatelji iz emisije u emisiju prate zgode i nezgode takmičara - bračnih parova, gdje kuharsku ulogu preuzima muškarac, a žena je ta koja daje instrukcij­e s receptom u ruci. Spremljenu hranu kasnije ocjenjuju zajedno voditeljic­a Adrijana Kurtišaj Bikić, te chef, simpatični kuhar Omar Khedr. Omar dolazi iz Egipta, a Sarajevo je njegovo prebivališ­te već petu godinu.

- Iz Kaira sam došao u Sarajevo da studiram mašinstvo na Internacio­nalnom univerzite­tu, ali i da napravim nešto vezano za kuhanje. Sarajevo je prelijepo, sviđaju mi se narod i priroda, atmosfera je opuštena i život je lijep. Na OBN sam došao zahvaljuju­ći našoj voditeljic­i Elvisi Muratović koja vodi emisiju “Stol za 4”. Razmišljal­i smo da nešto zajedno napravimo i onda je došla Adrijana Bikić i rodila se ideja za emisiju “Da, draga”. Tako je sve krenulo, kaže Khedr.

Za koleginicu sa kojom radi kuharski show “Da, draga” ima samo riječi hvale.

- Adrijana i ja se super slažemo. Ona je velika dama i uvijek ima osmijeh na licu. Pošto još imam poteškoća sa nekim riječima bosanskog jezika, ona je uvijek tu da mi pomogne, iskren je 23-godišnji kuhar.

Kurtišaj Bikić ističe da je atmosfera na snimanju uvijek pozitivna, zahvaljuju­ći, između ostalog, i Omaru, koji uz nju i kandidate usavršava bosanski jezik.

- Uvijek smo svi nasmijani i uživamoure­alizacijie­misije.omarjesjaj­an i veoma simpatičan. S njim je uvijek zabavnorad­iti.izuzetnoje­odgovoran, kulturan i odlično kuha. Svi kandidati seposebnoo­duševekada­gaupoznaju i kada ga imaju priliku slušati kako se trudi da ispravno izgovara nazive svih namirnica na bosanskom jeziku, govori voditeljic­a emisije.

Roštilj u prirodi

Omar se oduvijek zanimao za kuhanje i svoje vještine je uporno usavršavao. Tako je danas glavni kuhar u jednom sarajevsko­m restoranu.

- Od svih jela, najviše volim pripremati roštilj, ali u prirodi. Uživam u pečenju piletine, divljači i ostalog mesa na laganoj vatri. Warak enab je egipatsko tradiciona­lno jelo koje volim najviše, a zapravo je to japrak u bosanskoj kuhinji. Već petu godinu sam u Sarajevu za vrijeme ramazana, uživam u pozitivnoj atmosferi i pripremam iftare u mom restoranu na Baščaršiji za moju raju i ostale goste, kaže na kraju Khedr.

 ?? ?? Voditeljic­a kulinarsko­g showa
Voditeljic­a kulinarsko­g showa
 ?? ?? Chef Omar Khedr
Chef Omar Khedr
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina