Oslobodjenje

Ko se bori za pravdu, a ko želi zaboraviti prošlost?

Prva epizoda nove sezone serije “Nezaboravl­jeni” je na programu u petak, 22. aprila, u 22.45 sati na Drugom programu HTV-A

-

U četvrtoj sezoni BAFTA nagrađivan­e serije “Nezaboravl­jeni”, koja slijedi u petak, 22. aprila u 22.45 sati na Drugom programu HTV-A, Cassie i Sunny istražuju stari slučaj za koji se čini da je povezan s policijom.

Na odlagališt­u je pronađeno truplo, zakopano ispod gomile staroga metala. Radi se o muškarcu koji je smrznut već neko vrijeme, a čini se da je gotovo nemoguće povezati detalje o njegovom životu i smrti. Kada je čovjek umro? Je li istina umrla s njim? Cassie i Sunny istražuju slučaj te ubrzo shvate da imaju čak četiri osumnjičen­ika kojima je samo jedno zajedničko: svi su povezani s policijom.

Dokazi polako izlaze navidjelo, pa se ispostavi da su svi bili na istoj policijsko­j obuci 1989. godine. Otada su njihovi životi krenuli u sasvim različitim smjerovima. Sunny i Cassie nastavljaj­u istragu nakon što saznaju da bi sa slučajem mogli biti povezani ljudi koji su prošli policijsku obuku. Neki od njih još rade u policiji.

Inspektor s naglim promjenama raspoložen­ja koji želi nešto dokazati i zaboraviti na prošlost. Naoko uspješni poslovni čovjek s kriminalno­m prošlošću. Policajka koja je završila Cambridge i koja ima loš odnos s majkom.

I žena iz obitelji policajaca gurnuta u karijeru koju ne može smisliti. Svi su povezani s redom i zakonom, no ko se bori za pravdu? Može li se policiji ikada vjerovati? I hoće li se Cassie i Sunny, koji se bore sa svojim problemima, boriti za pogrešnu stranu?

U glavnim ulogama su Nicola Walker i Sanjeev Bhaskar, a scenarist je Chris Lang. Ova kriminalis­tička serija producenat­a poznatih serija “Downton Abbey” i “Broadchurc­h” bavi se starim slučajevim­a. Tom Courtenay je za ulogu Erica Slatera osvojio 2016. BAFTA u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

 ?? ?? Glumačka ekipa
Glumačka ekipa
 ?? ?? Istraga starog slučaja
Istraga starog slučaja

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina