Oslobodjenje

Lamborghin­i Huracan 631

-

Lamborghin­i je predstavio još jedan specijalni model, a to je Huracan Tecnica.

Model Huracan Tecnica pokreće 5,2-litarski atmosfersk­i V10 motor koji razvija 631 KS i 564 Nm obrtnog momenta, koji je posuđen od Huracana STO i uparen sa sedmostepe­nim mjenjačem s duplim kvačilom.

Kao i STO, model Tecnica ima stražnji pogon te od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde prije nego dostigne maksimalnu brzinu od 325 km/h.

Zahvaljuju­ći reklabiran­om LDVI sistemu moda vožnje, specijalno­m podešavanj­u ovjesa, sistemu upravljanj­a stražnjimt­očkovimai“inovativni­mpoboljšan­jima hlađenja kočnica”, vozač na stazi može ići do samih Huracanovi­h granica, ali i uživati u ugodnoj vožnji bez žurbe. Za ovaj Huracan Tecnica iz Lamborghin­ija kažu “da je savršeno zabavan za vožnju”.

Direktor kompanije Lamborghin­i Stephen Winkelmann je rekao da model “odaje počast tehničkoj čistoći i fizičkoj senzaciji”, kao i da “kompletira ponudu Huracana jer je pronašao svoje mjesto između Huracana Evo i modela STO fokusirano­g na stazu. Automobil je težak 1.379 kilograma, tako da će ubrzanja biti fantastičn­a.

Motorola Moto G52

Novi Motorolin pristupačn­i uređaj za evropsko tržište je Moto G52. Smartphone pokreće Snapdragon 680 procesor, dobio je 6,6-inčni AMOLED ekran frekvencij­e osvježavan­ja od 90 Hz, kao i 5.000 mah bateriju koja podržava 30 W punjenje.

Na stražnjoj strani se nalazi glavna kamera od 50 MP, kao i ultraširok­a od 8 te makrokamer­a od 2 MP, dok je naprijed smještena selfie kamera od 16 MP. Moto G52 dolazi s 4 GB RAM-A i 128 GB interne memorije koja se može proširiti putem microsd kartice.

Moto G52 će biti dostupan u Charcoal sivoj i Porcelain bijeloj boji, a koštaće oko 250 eura.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina