Oslobodjenje

Rudaru je duel sa Željom utakmica sezone

Ta pobjeda nas vraća u život. Bilo kakav drugačiji rezultat nas dovodi u tešku situaciju, kaže trener ekipe iz Prijedora Srđan Marjanović

- Pišu: JASMIN TAJIĆ i SANEL KONJHODŽIĆ

Rudar - Željezniča­r, 16 sati

Rudar Prijedor će na svom terenu dočekati ekipu Željezniča­ra. U prethodnom kolu Rudar je doživio visok poraz na Koševu, gdje je deklasiran od ekipe Sarajeva rezultatom 6:0. Posljednji je na tabeli sa svega 18 osvojenih bodova i čini se da je opstanak sve dalje. Doduše, dolaskom novog Upravnog odbora u Prijedoru se nadaju da će uspjeti da se vrate na pravi kolosijek, ali je Rudar ovog proljeća bez punog plijena i možda mu je današnji susret posljednja prilika da pokuša napraviti pozitivan rezultat.

- Ta pobjeda nas vraća u život. Bilo kakav drugačiji rezultat nas dovodi u tešku situaciju. Tako da moramo uraditi sve da pobijedimo u toj utakmici, rekao je trener Rudara Srđan Marjanović.

Željezniča­r je u prethodnom kolu brzo riješio tim Leotara i nastavio sa dobrim partijama. Plavi su peti na tabeli i bez obzira na sve probleme sa kojim se u klubu susreću, uspijevaju na terenu da odgovore na najbolji način, pa su bez prevelikog rezultatsk­og imperativa u ovom duelu. Mulalić ima na raspolagan­ju sve fudbalere za ovaj duel, a u Prijedoru će imati i podršku navijača, što će im biti dodatni vjetar u leđa.

Radnik - Velež, 18 sati

Nakon sjajne igre i pobjede protiv Slobode (2:1), fudbaleri Veleža idu na novo gostovanje, ovaj put pretposlje­dnjem Radniku u Bijeljini.

- Kome god ideš, i bori se za opstanak, to su teže utakmice, jer sigurno protivnik zna da mu svaki kiks donosi nevolju. U tom segmentu nas očekuje teška utakmica, ali sigurno opet psihološki idemo kao u Tuzlu, a onda možeš više pokazati, nego kad se igra pod pritiskom. Za nas je idealna situacija da odigramo još jednu lepršavu ili komotnu utakmicu, u smislu defanzive da radimo što se dogovorimo i možemo očekivati dobar rezultat. Probat ćemo kombinovat­i, neke igrače odmoriti, nekim novim dati šansu, da bismo utakmicu u Kupu dočekali u najjačem sastavu. Imamo malo teži ritam pred nama i nadam se da ćemo ove tri utakmice odigrati na najbolji mogući način, kazao je Feđa Dudić, trener Veleža, te se osvrnuo na zdravstven­i bilten svog tima.

- Haskića očekujemo od ponedjeljk­a da krene u normalni trenažni proces. Kako smo se nadali, dobro je prošlo. Nadam se da će u srijedu biti u kombinacij­i. Ovčina je obavio prvi trening, trenirat će individual­no, a probat ćemo ga od narednog petka priključit­i ekipi. Bitno je da u nastavku sezone imamo širi kadar, riječi su Dudića.

Mbappe blizu rekorda

Kylian Mbappe još nije objavio hoće li na kraju sezone ostati u Paris Saint-germainu ili napustiti klub po isteku ugovora, no završetak sezone mogao bi dočekati s rekordom kakav nije viđen u Ligue 1. PSG je nakon 31 odigrane utakmice u francuskom prvenstvu vodeća ekipa s 12 bodova prednosti ispred drugoplasi­ranog Marseillea, a Mbappe je njegov najefikasn­iji igrač. U ovom trenutku je 23-godišnji napadač vodeći strijelac lige (20 golova) te njen najbolji asistent (14) i zadrži li te pozicije, postat će prvi igrač u historiji lige s titulom najboljeg strijelca i asistenta. Najbliži po broju golova su mu Rennesov Martin Terrier i Monacov Wissam Ben Yedder s 18 pogodaka, a među asistentim­a ga najbolje prati Lionel Messi s 13 dodavanja za gol.

 ?? / SPORT1 ?? Plavi s Grbavice su u prošlom kolu deklasiral­i Leotar
/ SPORT1 Plavi s Grbavice su u prošlom kolu deklasiral­i Leotar
 ?? ?? Bugarin je kazao da mu se sudi po rezultatim­a
Bugarin je kazao da mu se sudi po rezultatim­a
 ?? ?? Velež gostuje Radniku
Velež gostuje Radniku
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina