Oslobodjenje

Futsaleri završili ligaški dio

Utakmicama 18. kola završen je ligaški dio Premijer lige BIH u futsalu. Prvenstven­o se nastavlja utakmicama play-offa i play-outa

- S. P.

Pet fudbalera pauzira

Pet fudbalera propustiće naredno kolo Premijer lige BIH. Oslabljeni će biti Borac, Rudar, Široki Brijeg i Sloboda.

Treći žuti karton u sezoni dobio je Aleksandar Subić na meču protiv Tuzla Cityja, pa neće moći igrati narednu utakmicu protiv Radnika.

Rudar će na gostovanje Širokom Brijegu na Pecaru bez Nemanje Marića i Josephaa Amoaha, dok će domaćinu u tom meču nedostajat­i Marijan Ćavar.

Sloboda će bez mladog odbrambeno­g igrača Kenina Devedžića dočekati Leotar u vrlo važnoj utakmici u borbi za opstanak u najjačem rangu.

Najzanimlj­ivija dešavanja u posljednje­m kolu bila su na utakmicama gdje su se ekipe borile za playoff. Hercegovin­a je slavila u Sarajevu sa 3:2 protiv Sarajeva koje je odigralo svoju možda i najlošiju utakmicu ove sezone. Ipak, Sarajlije zahvaljuju­ći pobjedi Doboja nad Salinesom, kao i Mostar SG-A nad Slogom ostaju druge na tabeli i propustiće četvrtfina­lne utakmice playoffa, te će se razigravan­ju pridružiti u polufinalu.

Doboj je pobjedom od 4:0 uhvatio play-off, a u posljednje­m kolu iz bitke za prvaka ispala je Bosna Kompred. Tuzlaci su neočekivan­o lako poraženi od pretposlje­dnjeg Brotnja 7:2 i tako će i oni u razigravan­je za opstanak. Kaskada je slavila kod Policajca 2:1, ali to niti jednoj ekipi nije previše značilo.

Mostar SG i Sarajevo čekaju svoje rivale u polufinalu, a u četvrtfina­lu se sastaju Salines i Hercegovin­a, odnosno Sloga i Doboj. U play-outu, Bosna Kompred igra sa Kaskadom, a Policajac protiv Brotnja. Svi dueli igraju se na dvije dobijene utakmice.

Rezultati, 18. kolo: Sarajevo - Hercegovin­a 2:3, Mostar SG - Sloga 10:4, Policajac - Kaskada 1:2, Doboj - Salines 4:0, Brotnjo - Bosna Kompred 7:2.

Tabela: Mostar SG 48, Sarajevo 34, Salines 33, Sloga 31, Doboj 28, Hercegovin­a 27, Bosna Kompred 26, Policajac 16, Brotnjo 10, Kaskada 9.

 ?? ?? Hercegovin­a je na mala vrata u play-offu
Hercegovin­a je na mala vrata u play-offu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina