Oslobodjenje

Promo turnir u Mostaru

-

- Espanyol 2:1 (Carrasco 52, 90+10 De Tomás 74), Athletic Bilbao - Celta Vigo 0:2 (Aspas 11, Beltran 37). Sinoć: Sevilla - Real Madrid.

Real 72, Barcelona 60, Sevilla 60, Atletico 60, Betis 57, Sociedad 55, Villarreal 49, Athletic 45, Osasuna 44, Valencia 42, Celta 39, Espanyol 39, Elche 35, Rayo Vallecano 34, Getafe 32, Granada 29, Mallorca 29, Cadiz 28, Levante 25, Alaves 25.

Francuska, Ligue 1

U Francuskoj je već jasno da će Paris Saint-germain biti prvak, no izuzetno je uzbudljiva borba za drugo i treće mjesto koje vode u Ligu prvaka.

Monaco je u gostima savladao Rennes 3:2, Nice je bila bolja od Lorienta 2:1, dok je Strasbourg samo remizirao sa Troyesom, 1:1. Sanjin Prcić se oporavio od povrede i ušao je s klupe Strasbourg­a umjesto Habiba Diarre u 65. minuti.

U susret Evropskom prvenstvu za kadetkinje, koje se održava u Bosni i Hercegovin­i od 3. do 15. maja, u Mostaru na Kantarevcu je održan fudbalski turnir za djevojčice u organizaci­ji Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovin­e. Ovo je još jedna od brojnih promotivni­h aktivnosti koje je N/FSBIH preduzeo sa ciljem da se promoviše prvenstvo i popularizu­je ženski fudbal, s obzirom na to da će upravo u Mostaru na stadionu HŠK Zrinjski biti odigrane tri utakmice grupe B u kojoj igraju Francuska, Španija, Finska i Norveška. Na turniru su učestvoval­e četiri ekipe, a u veoma neizvjesno­j završnici prvo mjesto je osvojila ekipa ŽNK Brotnjo, koja je u finalu nakon penala savladala NK Dubrave Inter Campus i ŠN Limači Čapljina. Treće mjesto osvojila je ŽN/FK Emina, a četvrto Mali most. Nagrade najuspješn­ijim pojedincim­a i ekipama uručila je kadetska reprezenta­tivka Bosne i Hercegovin­e Nina Pupić.

 ?? ?? Zabava za djevojčice
Zabava za djevojčice

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina