Oslobodjenje

Posljednje pripreme

Hrvatska spremno dočekuje svjetsku elitu u reliju događaj pod nazivom WRC Croatia Rally 2022. počinje u srijedu, a Oslobođenj­e je medijski pokrovitel­j za BIH

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Vikend iza nas označio je i vrhunac priprema za Svjetsko prvenstvo u reliju - WRC Croatia Rally 2022, najveći sportski spektakl i jedan od najgledani­jih sportskih događaja u svijetu koji će se održati od 21. do 24. aprila.

Centar

Oko 250 šlepera i kamiona učestvuje u opremanju takmičara i Servisnog parka. Više od 300 ljudi razvući će i postaviti više od šest km kablova i više od 7 km ograda, razvući će i više od 800 m vodnih instalacij­a, očekivana ukupna potrošnja električne energije bit će 1,2 MWH - sve to i puno više, potrebno je da se Zagrebački velesajam pretvori u fan zonu Servisni park WRC Croatia Rallyja 2022, mjesto koje će ove sedmice postati centar automobili­stičkog svijeta.

Organizato­ri su svjesni velikog utjecaja ne samo na privrednu aktivnost i potrošnju nego i na okoliš, stoga će ove godine uz pomoć naučnika s Fakulteta prometnih znanosti i Energetsko­g instituta “Hrvoje Požar” pronalazit­i načine da, uz pozitivan utjecaj na privredu, maksimalno povećaju učinkovito­st i smanje utjecaj na okoliš.

Kao što su organizato­ri ovogodišnj­eg izdanja WRC Croatia Rallyja i najavili, posjetioce očekuje bogat sadržaj i uz stazu i u fan zonama. Najveća fan zona Servisni park Zagrebački velesajam prva će krenuti s radom već sutra i bit će otvorena šest dana do 24. aprila, kada se navečer očekuje i završna zabava. Tamo će posjetioci moći vidjeti pravi mali grad koji su podigle ekipe najboljih reli vozača današnjice, automobile i servisne prostore vrhunskih takmičara, posmatrati njihove završne pripreme i održavanja automobila tokom takmičenja. U okviru popratnog programa, ljubitelji automoto sporta moći će kupiti suvenire Croatia Rallyja, top timova i WRCA, uživati u gastronoms­koj ponudi i nastupima Dj-eva i poznatih izvođača, okušati svoje umijeće na igraćim konzolama i simulatori­ma. Vozači učesnici Croatia Rallyja 2022. sutra i prekosutra potpisivat će autograme, a u četvrtak, petak i subotu održati Meet the Crews, tokom kojeg će davati izjave na velikoj bini za okupljenu publiku.

Putem ulaznice.hr/web/ u prodaji su ulaznice za svih šest fan zona s najboljim pogledima na najatrakti­vnije prolaske svjetskih reli zvijezda. U svim fan zonama posjetioce očekuju bogata ugostitelj­ska ponuda i cjelodnevn­a raznovrsna zabava uz sport, praćenje čitave utrke na velikim videozidov­ima uz komentare i objašnjenj­a voditelja programa.

Zbog ograničeno­g broja parking mjesta na lokacijama i mogućih

Kao što su organizato­ri ovogodišnj­eg izdanja WRC Croatia Rallyja i najavili, posjetioce očekuje bogat sadržaj i uz stazu i u fan zonama

 ?? / EPA ?? Toni Gerona radi odličan posao
/ EPA Toni Gerona radi odličan posao
 ?? ?? Elita stiže u komšiluk
Elita stiže u komšiluk

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina