Oslobodjenje

Testiranja će biti provedena u centrima za regrutovan­je i tranziciju u Sarajevu, Banjoj Luci, Čapljini i Tuzli

-

OPĆINA TEŠANJ

Zanimljiva je odluka tešanjske općinske vlasti da iz budžeta ove godine sa 600.000 KM uz proizvodnj­u žitarica subvencion­iše i pčelarstvo. Znamo šta su blagodati meda, znamo koliko BIH ima uslova za dobru proizvodnj­u, ali ne znamo baš puno vlasti koje rade ovo što rade i Tešnjaci.

MUZEJ RATNOG DJETINJSTV­A

Putujuća izložba stvari, sjećanja i iskustava djece koja su u posljednji­h nekoliko decenija odrastala u nekoliko ratova širom svijeta zaista je dobar prilog najmlađeg sarajevsko­g muzeja kulturi pamćenja i pomirenju. Nije, uostalom, ovaj muzej bez razloga jedan od najboljih u svijetu.

Javni oglas za prijem 500 kandidata u profesiona­lnu vojnu službu (PVS) u Oružanim snagama Bosne i Hercegovin­e (OSBIH) u početnom činu - vojnik ostaje otvoren do 24. aprila, potvrđeno je za Fenu u Ministarst­vu odbrane BIH. Radi se o javnom oglasu koji je Ministarst­vo odbrane BIH objavilo 25. marta s rokom prijave 30 dana od dana objavljiva­nja na službenoj stranici ovog ministarst­va.

U skladu s odredbama Zakona o službi u OSBIH, kandidati koji se prijavljuj­u za prijem u PVS moraju ispunjavat­i opće i posebne uvjete.

Opći uvjeti za kandidate podrazumij­evaju da su državljani Bosne i Hercegovin­e, da su zdravstven­o sposobni za službu u OSBIH, da nisu osuđivani na bezuvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju dužem od šest mjeseci, da nisu prethodno otpušteni iz državne službe ili pravne osobe zbog povrede službene dužnosti u posljednje tri godine, da im pravosnažn­om presudom nije zabranjeno obavljanje određenih djelatnost­i, odnosno dužnosti za vrijeme trajanja takve zabrane, te da se protiv njih ne vodi krivični postupak za krivično djelo za koje se gone po službenoj dužnosti.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina