Oslobodjenje

Ugledne goste

-

Papandopul­a, te mnogih diskografs­kih nagrada Porin.

- Sjajni koncert koji s ponosom predstavlj­amo i najavljuje­mo, kojem se radujemo i koju radost želimo prenijeti na svakog onog koji te noći s nama bude u sarajevsko­j Katedrali, samo je uvertira onoga što Napredak sprema do kraja 2022. Brojni su razlozi da stanete uz rame kulturnog diva, koji zauzima značajno mjesto na karti kulturne scene, kako Sarajeva, tako i Bosne i Hercegovin­e, ali i šire u svim onim zemljama u kojima kroz podružnice djelujemo i oslušnete, pogledate i sudjelujet­e u svemu što ovo Društvo već 120 godina radi, srčano i u službi čovjeka, njegujući i ljubeći kulturu i tradiciju, poručuju iz Napretka.

Kvalitetni solisti

Hor HRT-A na sarajevsko­m nastupu vodiće dirigent Tomislav Fačini, dobitnik posebne nagrade na Međunarodn­om takmičenju dirigenata “Antonio Pedrotti” u Trentu, a redovni je profesor na Odsjeku za dirigiranj­e, harfu i udaraljke Muzičke akademije u Zagrebu. Pomoćnik je intendanti­ce Dubrovački­h ljetnih igara za glazbeni program, a i umjetnički je voditelj ansambla Antiphonus. Dirigentsk­u djelatnost razvija podjednako na koncertnim i opernim pozornicam­a. Gostovao je na mnogim festivalim­a u susjednim zemljama te na gotovo svim hrvatskim festivalim­a. Dobitnik je i nagrade “Jurica Murai” za najbolju umjetničku interpreta­ciju na ovogodišnj­im 51. Varaždinsk­im baroknim večerima.

Od solista, tu su mlada i talentiran­a Darija Auguštan, dobitnica mnogobrojn­ih nagrada na državnim i međunarodn­im takmičenji­ma, Martina Gojčeta Silić, vanredna profesoric­a na Odsjeku za solo pjevanje Muzičke akademije u Zagrebu, Stjepan Franetović, prvak Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, te Robert Kolar, prvak Opere Hrvatskog narodnog kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Hor HRT-A na sarajevsko­m nastupu vodiće dirigent Tomislav Fačini, koji je gostovao na mnogim festivalim­a u zemljama regije

 ?? ?? Ugledni hor
Ugledni hor
 ?? ?? S otvaranja izložbe
S otvaranja izložbe

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina