Oslobodjenje

Određene sudije za revanš

-

Pique u centru skandala

Veliki skandal trese španski fudbal, a u njegovom središtu su stoper Barcelone Gerard Pique i predsjedni­k Španskog fudbalskog saveza Luis Rubiales. El Confidenci­al je objavio snimke na kojim Pique i Rubiales dogovaraju odigravanj­e španskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji. Posao je trebao biti obavljen preko Piqueove agencije Kosmos, a da je Superkup bio prebačen u Rijad, defanzivac bi dobio šest miliona eura. Na kraju se to nije ostvarilo. Pique bi, da je ovo prošlo, dobio ukupno 24 miliona eura kroz četiri godine.

Ove srijede biće odigrane revanš-utakmice polufinala fudbalskog Kupa BIH. Tuzla City će nakon debakla (0:4) u prvoj utakmici ugostiti Velež koji je na korak do historijsk­og finala, dok će branilac trofeja Sarajevo na Grbavici braniti dva gola prednosti (2:0) protiv Igmana iz Konjica, lidera Prve lige FBIH. Za meč na Tušnju, koji počinje u 16 sati, kao glavni arbitar delegiran je Sarajlija Haris Kaljanac, dok će pravdu u sarajevsko­m meču, koji počinje dva sata ranije, dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina. Oba duela će prenositi TV Arena.

- Mislim da jeste i ne samo da je dokaz nego da je ispravan put. Sergej je ostvario dobre rezultate u drugom dijelu prošle sezone, ali nismo uspjeli otići u Evropu. Mogu reći da je ključan detalj taj njegov ostanak, ali i većine ekipe i onda se sve poklopilo.

Vaše lične igre, fantastiča­n niz pogodaka, koji je prekinut u Banjoj Luci, ali nastavljen je opet protiv Sarajeva. Koliko možete Vi do kraja sezone?

- Kada se sve uzme u obzir, krivo mi je bilo što sam stao u Banjoj Luci, ali smo evo nastavili ovaj vikend. Koliko mogu? Mogu još dosta u ovih sedam kola, ako ništa, nadam se da mogu doći do te brojke od 30 golova.

U posljednje vrijeme Vaše nizove upoređuju sa rekordima Roberta Lewandowsk­og, a iz naše perspektiv­e to je čudno. No, drugi ste strijelac Evrope iza sjajnog Poljaka.

- Upoređuje se samo statističk­i podatak, ali realno mi smo dva različita

Bilbija je drugi strijelac Evrope sa 27 golova, ispred njega je samo Robert Lewandowsk­i sa 32 pogotka, dok ga prati Mađar Martin Adam iz Paksa sa 26 golova

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina