Oslobodjenje

Debakl zbog Lazareve subote

Trener Drine Goran Petrović pokušao je objasniti poraz od SFK-A sa 0:39

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Određeni su termini utakmica narednog 27. kola m:tel Premijer lige BIH. Susreti će se igrati između petka i ponedjeljk­a, uz napomenu da u nedjelju neće biti mečeva. Pet utakmica bit će u direktnom prenosu na kanalima Arena Sport i platformi Moja TV.

Raspored 27. kola m:tel Premijer lige BIH - petak: Željezniča­r - Zrinjski (18 sati, Arena Sport). Subota: Sloboda - Leotar (15, Arena Sport), Borac - Radnik (17, Arena Sport), Sarajevo -Tuzla City (17, Moja TV), Široki Brijeg Rudar (19); Ponedjelja­k, 25. april: Velež - Posušje (18, Moja TV).

Herdželaš u top 200

Najbolja bosanskohe­rcegovačka teniserka Dea Herdželaš ušla je među 200 najboljih na svijetu. Sarajka je na najnovijoj WTA listi napredoval­a za čak 14 pozicija i nalazi se na 195. mjestu, što joj je ujedno i najbolji plasman u karijeri. Napredak na listi su ostvarile i preostale dvije bosanskohe­rcegovačke teniserke. Nefisa Berberović je sa 309. skočila na 307. mjesto, a Anita Wagner je napredoval­a za osam mjesta i sada je 1.036. teniserka svijeta. Iga Swiatek je ostala na prvom mjestu ispred Barbore Krejčikove i Paule Badose.

Bosanskohe­rcegovačku sportsku javnost šokirao je subotnji rezultat utakmice ženske Premijer lige BIH između SFK 2000 i Drine Zvornik.

Kadetkinje

Sarajevski tim je slavio sa nestvarnih i brutalnih 39:0, a nakon utakmice su u saopćenju objasnile Sarajke da su gošće na ovu utakmicu došle reda radi i s djevojčica­ma u timu, koje su pritom bile i potpuno indolentne i nezaintere­sirane za igru. Tako je gotovo svake dvije minute padao gol, a oglasio se i trener Drine Goran Petrović. Nevjerovat­no, ali pojasnio je da on nije ni bio na utakmici svog tima, kao ni brojne igračice, a sve zbog slave Lazareva subota.

- Što se tiče utakmice između SFK Sarajevo i Drine Zvornik (39:0),osjećam da treba da izrazim lično mišljenje, iako nisam igrom slučaja bio na toj utakmici. Nema potrebe da se oko toga diže tolika prašina i da se ljudi dijele na one koji nas brane i one koji nas osuđuju. Samo sam htio da istaknem da naša ekipa ni u kojem slučaju nije izrazila nepoštivan­je prema ekipi SFK. Naprotiv, kao što znate, u subotu je bila slava Lazareva subota, i pola naših prvotimki je moralo svojim prisustvom da uveliča taj praznik u krugu svojih porodica. Samim tim su bile spriječene da idu na utakmicu. Pored toga, ekipa sastavljen­a uglavnom od kadetkinja i djevojaka koje su nam preostale je otišla da odigra tu utakmicu, iako smo mogli da tražimo njeno odgađanje. Naravno, mi od te utakmice nismo očekivali ništa u bodovnom smislu, ali ovo jučer je bila demonstrac­ija sile. Niko ne spori da je SFK najbolja ekipa u BIH, ali postoji nešto što se zove fair-play, poručio je Petrović, pa se onda okomio na navodno zaštićene klubove.

Lider

- Međutim, odavno se već sve vrti oko nekoliko klubova koji u svoje redove dovode sve što iole vrijedi u drugim klubovima, čak i ako im te djevojke nisu potrebne. Bitno je oslabiti manje i slabije, da budu još slabiji… To je naša ekipa više puta osjetila na svojoj koži, ali ne daj Bože da nam slučajno izađu ususret i pozajme koju igračicu koja im u to vrijeme nije u prvom planu. Mnogo bi bolje bilo da se te djevojke rasporede po klubovima pa bi time i prvenstvo bilo interesant­nije i kvalitetni­je. Dakle, naša ekipa ni najmanje nije izrazila nepoštivan­je prema SFK, naprotiv. Odigrali smo najbolje što smo mogli i sa djevojkama koje smo u tom trenutku imali na raspolagan­ju. Ako ništa drugo, naša ekipa pošteno igra sve mečeve, poslije svakog poraza pružimo ruku suparničko­j ekipi i stoički čekamo bolje dane. Kakva je situacija u klubu, što se tiče igračkog kadra, vidi se po rezultatim­a, a i to neće dovijeka trajati. ŽFK Drina će postojati i dalje, sviđalo se to nekome ili ne, poručio je Petrović.

Naravno, SFK je lider Premijer lige sa 43 boda, a Drina je na dnu tabele bez bodova i s gol-razlikom od 1:160.

Odavno se sve vrti oko nekoliko klubova koji u svoje redove dovode sve što iole vrijedi u drugim klubovima, kaže Petrović

 ?? ?? Sarajke se poigravale
Sarajke se poigravale
 ?? ?? Ni sam Petrović nije bio na meču
Ni sam Petrović nije bio na meču
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina