Oslobodjenje

Jakirović rutinski do titule prvaka

Zrinjski je spasio čast bh. fudbala u 26. kolu, jer je na ostalih pet mečeva postignut samo jedan gol

- KENAN KALOPER

Ovako izgleda tim kola kojim dominiraju fudbaleri novog prvaka BIH.

Golman

Azir Muminović (FK Radnik)

Čuvar mreže bijeljinsk­og kluba bio je heroj osvojenog boda u duelu protiv Veleža, jer je zaustavio brojne pokušaje gostujućih fudbalera pravovreme­nim intervenci­jama te zaslužuje velike pohvale za ovaj nastup, kojim je Radnik zadržao šanse u borbi za opstanak.

Desni bek

Josip Ćorluka (HŠK Zrinjski)

Jedan od najboljih fudbalera Zrinjskog ove sezone Josip Ćorluka ponovo je dominirao u trijumfu nad Sarajevom, a drugi pogodak koji je Zrinjski postigao u ovoj pobjedi zapravo je bio zasluga Ćorluke. On je utjelovlje­nje fudbala kakav Jakirović želi igrati.

Lijevi bek

Slaviša Radović (FK Velež)

Bočni fudbaler Veleža odigrao je dosta solidan meč protiv bivšeg kluba, ali nije imao sreće da sa saigračima upiše nova tri boda. Radnik je bio dosta tvrd protivnik za Velež, ali Radović opet može biti zadovoljan svojim učinkom u oba pravca igre.

Štoper

Predrag Ristanović (FK Radnik)

Radnik je u nizu od tri utakmice bez poraza, a u duelu posljednje­g kola sa Veležomnij­eprimiogol.mladipredr­ag Ristanović jako je dobro odigrao ovaj meč i definitivn­o je izrastao u kvalitetno­g defanzivca, koji ima budućnost na premijerli­gaškom nivou fudbala.

Štoper

Kenin Devedžić (FK Sloboda)

Tuzlaci su osvojili bod u Posušju, čime su ipak napravili solidan korak ka opstanku nakon užasnog niza poraza,azadnjalin­ijajedonij­elaslobodi­važan bod, u meču u kojem Sloboda prvi put ovog proljeća nije primila pogodak, ne računajući Kup BIH. Devedžić je jako dobro odradio svoju rolu u ovoj utakmici.

Štoper

Edin Cocalić (FK Željezniča­r)

Iskusni Cocalić je odigrao još jedan kvalitetan meč za Željezniča­r, koji je dobro igrao u Prijedoru i mogao je doći dopobjede.ipak,imalisuido­maćisvoješ­anseiperio­dedobreigr­e,nococalić i zadnja linija kojom je komandovao uspješno su odradili svoj zadatak.

Centralni vezni

Niko Janković (Zrinjski)

Niko Janković je odigrao jako zapaženu ulogu za Zrinjski u trijumfu nad Sarajevom od 4:0. Postigao je sjajan gol za vodstvo Zrinjskog i potvrdio je da kvalitet o kojem je govorio Sergej Jakirović u kontekstu njega zaista postoji.

Centralni vezni

Filip Arežina (FK Leotar)

Arežina nije od početka polusezone blistao u dresu Leotara. Ipak, fudbaler poput njega može sam rješavati utakmice i to je kvalitet za sebe. Protiv Širokog Brijega je majstorski­m golom donio svom timu velika tri boda u borbi za opstanak.

Desno krilo

Demirjakup­ović(fkrudarpri­jedor)

Krilnifudb­alerrudara­odigraojeo­dličanmečp­rotivželje­zničaraimo­žebiti nezadovolj­an što njegov tim nije stigao do pogotka u ovoj utakmici, s obzirom na to da je imao nekoliko jako dobrih šansi. Rudar je najbliži ispadanju iz lige ove sezone, ali Jakupović je generalno većinom bio među boljim fudbalerim­a svog tima.

Lijevo krilo

Ivan Jukić (HŠK Zrinjski)

Sudbina je htjela da baš protiv Sarajeva koje ga je odbacilo kao nedovoljno dobrog igrača Ivan Jukić nastavi podizati svoju formu i odigra najbolji meč sezone. Nekadašnji igrač bordo tima bio je apsolutno nezaustavl­jiv za Sarajevo, postigao je nakon solo prodora maestralan gol, a u Zrinjskom je već zagarantov­ao sebi mjesto startera u budućnosti.

Napadač

Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski)

Napadaču Zrinjskog duel sa Sarajevom bio je 16. u dresu mostarskog kluba, a svom nekadašnje­m klubu dao je deseti gol, što ga svrstava u red najubitačn­ijih igrača protiv kojih je Sarajevo ikad igralo. I derbi ovog vikenda odigrao je sjajno, krunisavši ga već pomenutim golom.

Trener kola

Sudbina je htjela da baš protiv Sarajeva koje ga je odbacilo kao nedovoljno dobrog igrača Ivan Jukić nastavi podizati svoju formu i odigra najbolji meč sezone

Sergej Jakirović (HŠK Zrinjski)

Još jedan veliki derbi trener Zrinjskog je riješio bez greške, pokazavšid­aseadekvat­nimradomiu­bosni i Hercegovin­i mogu stvoriti veoma dominantne ekipe. Njegov Zrinjski je pregazio Sarajevo u svakom smislu te riječi, potvrdivši da ima filozofiju igre sa kakvom se niko u BIH ne može mjeriti.

 ?? ?? Filip Arežina je pogodio za velika tri boda
Filip Arežina je pogodio za velika tri boda

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina