Oslobodjenje

Brunson vodio Dallas do pobjede protiv Utaha

Iako bez svoje prve zvijezde Dončića, Mavericksi su poravnali na 1:1 u 1. kolu NBA play-offa • Golden State i Philadelph­ia poveli su 2:0

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Golden State Warriorsi su pobijedili i drugu utakmicu protiv Denver Nuggetsa dosta uvjerljivo 126:106. Nuggetsi su vodili veći dio prvog poluvremen­a, ali finiš druge i kompletna treća četvrtina protekli su u dominaciji Warriorsa.

Stephen Curry je ponovo krenuo s klupe i ubacio 34 poena, a Jordan Poole je odigrao još jedan sjajan meč, 29 poena i osam asistencij­a. Klay Thompson dodao je 21 poen.

Nikola Jokić opet je bio usamljen s 26 ubačaja i 11 skokova, ali nije imao suigrača s preko 12 poena.

Philadelph­ia 76ersi su cijeli meč dominirali protiv Toronta, na kraju je završilo 112:97, uz sjajnog Joela Embiida s 31 poenom i 11 skokova.

Posljednje vijesti

U ovoj godini

zbog kašnjenja kiše 20 miliona ljudi u riziku je od gladi na području Kenije, Somalije i Etiopije, upozorio je UN. Šest miliona Somalijaca suočava se s ekstremnim nestašicam­a hrane.

Generalni sekretar UN-A

Antonio Guterres pozvao je na humanitarn­u pauzu u borbama u Ukrajini tokom Vaskrsa. Cilj je omogućiti siguran izlazak civila iz zona sukoba, a UN su spremne poslati humanitarn­e konvoje ugroženim dijelovima zemlje.

Grčka je zaplijenil­a

ruski naftni tanker u sklopu sankcija EU. Brod s 19 ruskih članova posade zaplijenje­n je blizu Evije, ali nije i nafta koju je prevozio.

Kadija napustio Sparse

Košarkaški klub Spars zvanično se rastao s trenerom Miodragom Kadijom, potvrdio je klub.

Ekipu će u nastavku Prvenstva Bosne i Hercegovin­e za košarkaše voditi Srđan Stanić, doskorašnj­i pomoćnik Miodraga Kadije i dugogodišn­ji trener u raznim selekcijam­a sarajevsko­g kluba.

- Mijo, hvala za sve, želimo ti mnogo sreće i uspjeha u daljoj karijeri, poručili su iz ilidžansko­g kluba.

Pred Sparsima je uskoro početak mini lige Prvenstva BIH, a cilj kluba je plasman kroz ligu u ABA 2 ligu naredne sezone.

Legendarni reli vozač Sebastian Loeb ipak će propustiti utrku u Hrvatskoj WRC Croatia Rally, objavio je njegov tim. Očekivali su naši susjedi da će ugostiti najveću zvijezdu u historiji, ali on se na stazu vraća tek u Portugalu 19. maja.

Loeb (48 godina) je u Ford Pumi pobijedio na prvom reliju sezone u Monte Carlu, proslavivš­i 80. pobjedu u karijeri.

 ?? / EPA ?? Brunson je odigrao utakmicu karijere za Dallas
Loeb ne vozi u Hrvatskoj
/ EPA Brunson je odigrao utakmicu karijere za Dallas Loeb ne vozi u Hrvatskoj
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina