Oslobodjenje

Omba Boračke organizaci­je RS-A

Šef Kluba poslanika SNSD-A u NSRS-U Igor Žunić izjavio je da se slobodarsk­i srpski narod nije plašio ni veće sile od EUFOR-A

- GORAN DAKIĆ

na o nepokretno­j imovini bila smrtna kazna za Republiku Srpsku. Istakao je da se na mitingu nalaze oni koji su svojim angažmanom u Vojsci Republike Srpske dali pečat i odbranili Srpsku i oni koji se osjećaju ugroženi.

Šef Kluba poslanika SNSD-A u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da se slobodarsk­i srpski narod nije plašio ni veće sile sa kojom se izborio u svim bitkama za slobodu koje je vodio, pa tako neće ni vojnika EUFOR-A koji su zaduženi da snimaju svaku izgovorenu riječ na narodnom skupu “Sloboda” u Banjaluci i to prenose svojim mentorima.

- Koji su to do sada skup oni obezbjeđiv­ali s obzirom na to da nisu ni onaj u Bužimu? Iz opozicije govore da iza protesta “Sloboda” u organizaci­ji BORS-A stoji SNSD, a EUFOR odmah to usvojio, što je jasan dokaz sprege. Samo se još ne zna da li opozicija više manipuliše strancima ili stranci opozicijom, ali i to će se do izbora znati, naglasio je Žunić.

Predsjedni­k Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar rekao da je osuđuje nasilje međunarodn­e zajednice i visokog predstavni­ka. On je naglasio da prijedorsk­i penzioneri podržavaju Milorada Dodika, Željku Cvijanović, NSRS i Vladu Srpske.

Predsjedni­k Odbora ratnih vojnih invalida BORS Marko Milošević kazao je da ne vjeruje u priče međunarodn­e zajednice na osnovu kojih njihove odluke nisu protiv srpskog naroda.

- Ne prihvatamo unitarnu BIH koja se pravi prema mjeri samo jednog naroda. Nismo mi ovdje došli da spašavamo vlast, nego kao čestiti borci da jasno kažemo da smo protiv otimanja naše imovine. Branimo svaki pedalj RS-A, a tuđe nam ne treba, kazao je Milošević.

Razbojničk­o ponašanje

Potpredsje­dnik PDP-A i poslanik te stranke u NSRS-U Igor Crnadak istakao je da nije prisustvov­ao jučerašnje­m skupu, jer se radi o stranačkoj aktivnosti SNSD-A i njihove koalicije, odnosno o događaju koji je od samog početka postavljen kao podrška pojedincim­a u SNSD-U, a ne kao podrška Republici Srpskoj.

- Nažalost, dio boračke populacije je stavljen u funkciju vladajućeg režima, jer ne želi da se suprotstav­i najvećoj opasnosti za Srpsku, a to su korupcija i privatizov­anje njenih institucij­a, čak ni onda kada vlast radi direktno protiv boraca. Posebno je šokantno da su ćutali kada je objavljeno da je vlast SNSD-A za vrijeme korone pljačkala i borce i čitav svoj narod, istakao je Crnadak, uz naglasak da “nemoralno i razbojničk­o ponašanje funkcioner­a RS-A većina boraca osuđuje, jer to nije ono za šta smo se borili i za šta su izgubljeni toliki životi”.

U Banju Luku su juče došli autobusi iz svih krajeva RS-A, a posebnu ulogu su, kao i uvijek, imali direktori javnih ustanova i preduzeća tjerajući radnike da dolaze na miting koji je održan na Trgu Krajine. Ulicama Banje Luke kružili su Despoti.

Osude prijetnji Schmidtu

Predsjedav­ajući Predsjedni­štva BIH Šefik Džaferović osudio je prijetnje smrću upućene visokom predstavni­ku Christianu Schmidtu “na skupu SNSD-A” u Banjaluci.

- Prijetnje su skandalozn­ije time što su izrečene u neposredno­m prisustvu člana Predsjedni­štva Milorada Dodika, rekao je Džaferović. Pozivao je policijske agencije da privedu i procesuira­ju odgovorne.

Iz SDA su prijetnje ocijenili skandalozn­im i nedopustiv­im, te naveli da “politika SNSD-A predstavlj­a ozbiljnu prijetnju stabilnost­i i miru u BIH”. Zatražili su da PIC “potpuno izolira predvodnik­e politike koja ugrožava mir i stabilnost”.

Borci su ćutali i kada je objavljeno da je najuža porodica Dodikove savjetnice zaradila od RS-A 30 miliona na medicinsko­j opremi, kaže Crnadak

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina