Oslobodjenje

Liverpool privremeni lider

Redsi su u derbiju deklasiral­i Man. United s 4:0 i prestigli Man. City

- JASMIN TAJIĆ Z. Š.

IGMAN: Ćeman, Alagić (84. Mandžuka), Duraković (84. Hebibović), Ćubara, Velić (46. Hrelja), Hreljić, Bibić (74. Sabljica), Bešagić, Drljević, Kašić (74. Alešević), Ljuca. Trener: Adnan Elezović.

SARAJEVO: Dizdarević, Šabanović, Lazić, Mujakić, Islamović (69. Šećerović), Đokanović, Palić, Kapić (62. Varešanovi­ć), Velkoski (62. Čataković), Suljić (46. Kobiljar); Bagarić (62. Hebibović). Trener: Aleksandar Vasoski.

Fudbaleri Sarajeva su nakon pobjede u prvom meču protiv Igmana rezultatom 2:0 zadržali stečenu prednost i u revanš susretu u kojem su slavili sa 2:0, te se tako plasirali u veliko finale. Bordo tim je poveo iz praktički prve prave prilike na utakmici i to u 29. minuti susreta. Bagarić je sjajno probio po desnoj strani i ubacio za Velkoskog, koji je snažnim udarcem savladao Ćemana i doveo Sarajevo u vodstvo. U 43. minuti susreta dalekometn­i udarac Bibića nije i to nakon asistencij­e Hamze Čatakovića, čime je postavljen konačan rezultat.

Tuzla City - Velež 0:1 (0:4)

Stadion: Tušanj. Gledalaca: 650. Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo). Strijelci: 0:1 - Vehabović (41). Žuti kartoni: Tomašević (Tuzla City) Peco, Brandao, Radović, Bajrić (Velež).

TUZLA CITY: Brajlović, Šukilović, Nukić (46. Mišić), Nsue (62. Mešinović), Vukušić, Karjašević (46. Gavrić), Tomašević, Džafić (72. Mehanović), Mehidić, Doffo (72. Adrian Mendes), Morris. Trener: Selver Ahmetović.

VELEŽ: Bogdanović, Radović, Zvonić (76. Isić), Bajrić, Ćosić, Brandao (31. Zajmović), Peco (63. Salčin), Hasanović (63. Pršeš), Vehabović (63. Zeljković), Dejanović, Radovac. Trener: Feđa Dudić.

Velež je na početku utakmice prepustio inicijativ­u domaćinu, a Tuzlaci su prijetili preko Džafića, Vukušića, Nsuea, no promjene rezultata nije bilo. I onda, kada se očekivalo da prvi dio meča završi bez pogodaka - Velež je poveo u 41. minuti. Dejanović je sjajno pronašao Zvonića, ovaj vraća loptu na tri metra od gola, a Vehabović pogađa praznu mrežu za vodstvo rođenih.

Taj gol kao da je i odredio cijeli tok meča, a u nastavku nije viđena nijedna ozbiljnija prilika, te je Velež pobjedom i u revanšu stigao do finala Kupa BIH.

Dejanović je sjajno pronašao Zvonića, ovaj vraća loptu na tri metra od gola, a Vehabović pogađa praznu mrežu za vodstvo rođenih

Fudbaleri Liverpoola izbili su na vrh tabele Premier lige zahvaljuju­ći uvjerljivo­j domaćoj pobjedi protiv svog velikog rivala Manchester Uniteda sa 4:0 u zaostaloj utakmici. Liverpool je poveo na samom otvaranju utakmice golom Luisa Diaza (5), na 2:0 povisio je Salah (22), da bi u nastavku mrežu gostiju pogodili još Mane (68) te drugi put Salah (85). U dva ovosezonsk­a prvenstven­a susreta Liverpool je Manchester Unitedu postigao čak devet golova pritom ne primivši niti jedan, u oktobru je bilo 5:0. Vodeći Liverpool sada ima 76 bodova, dva više uz utakmicu više od drugog Manchester Cityja koji će ugostiti Brighton and Hove Albion. Manchester United je pao za jedno mjesto sada je šesti s 54 boda.

 ?? / SPORT1 ?? Rođeni su spremni za veliko finale
/ SPORT1 Rođeni su spremni za veliko finale
 ?? / EPA ?? Još jedna sjajna partija Salaha
/ EPA Još jedna sjajna partija Salaha

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina