Oslobodjenje

Željo pružio dobar otpor, ali izgubio

Novi šampion BIH Zrinjski slavio je na Grbavici golovima Jankovića i Bilbije, a za domaće je pogodio Subašić

- E. KA.

Štilić (61. Zec), Subašić, Resić (51. Gasal), Hodžić (74. Vučenović). Trener: Edis Mulalić.

ZRINJSKI: Čondrić, Ćorluka, Trajkovski (46. Bekić), Magdić, Barišić, Savić, Bašić (79. Šakota), Janković (79. Memija), Jukić (63. Zlomislić), Malekinuši­ć (46. Šipovac), Bilbija. Trener: Sergej Jakirović.

Tek što je počela utakmica između Željezniča­ra i Zrinjskog na Grbavici, u okviru 27. kola Premijer lige BIH, gosti su već imali vodstvo. Nakon ubačaja sa strane, Igor Savić se našao u duelu sa Hajdarević­em, uspješno ga je dobio i prebacio na drugu stativu, gdje je Niko Janković rutinski savladao Josipa Bendera.

Teško je drugačije početi izvještaj sa utakmice između Željezniča­ra i Zrinjskog, jer nije prošlo dovoljno vremena od momenta kada je lopta krenula sa centra, pa do pogotka Nike Jankovića, da bi se dale ikakve ocjene o pristupu samih ekipa. Zrinjski, koji je ove sezone izgubio samo jednom i na ovaj susret je doputovao sa 15 pobjeda i remijem u posljednji­h 16 utakmica, prošlog vikenda je osigurao naslov prvaka BIH pobjedom nad Sarajevom.

Trener Sergej Jakirović malo je izrotirao sastav i nekih od ključnih igrača poput Kerima Memije i Slobodana Jakovljevi­ća u sastavu mostarskog tima nije bilo. Ipak, došao je Zrinjski ponovo u snažnom sastavu, a Željezniča­r je zaigrao sa sada već prilično standardni­h 11 igrača.

S druge strane, Željezniča­r je i sam uspio zaprijetit­i Zrinjskom nešto više puta nego većina premijerli­gaških timova, a najveću šansu imao je Ante Blažević, koji je napravio fenomenala­n solo prodor i šutirao, no Čondrić je njegov udarac odlično odbranio.

U 64. minuti gosti stižu do drugog gola, nakon lijepe akcije. Bilbija je na kraju majstorski završio napad, a uposlio ga je Almir Bekić. Činilo se tada da je sve gotovo i da će Zrinjski slaviti još jednu rutinsku pobjedu, no Željezniča­r se nije predavao. Mladi Omar Beća koji je ušao umjesto Mekića u 74. minuti, već minutu kasnije je asistirao Sedadu Subašiću, a ovaj je postigao pogodak uz veliku pomoć Josipa Čondrića, kojem je lopta prošla kroz ruke, pa kroz noge. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:1 za plemiće.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina