Oslobodjenje

Dvoje ubijenih u Parizu

Izraelska vojska odgovorila je artiljerij­skom vatrom na raketni napad

-

Dvije osobe su poginule i jedna je ranjena kada je policija otvorila vatru na automobil u centru Pariza, javili su France Info radio i novine Le Figaro.

Incident, koji se desio tokom noći, zabilježen je u blizini Pont Neufa u Parizu. Policija je prvobitno uočila automobil koji je vozio u pogrešnom smjeru i pokušala je da izvrši provjeru, dodaje se u izvještaji­ma francuskih medija.

BFM TV također je javio da nadzorna agencija IGPN francuske policije istražuje incident, prenosi Reuters.

Izraelska vojska saopćila je da je zasula Liban artiljerij­skom vatrom jučer rano ujutro nakon što je raketa ispaljena na Izrael. Vojska je saopćila da je raketa pala na otvoreni teren, ne izazivajuć­i štete niti je povrijedil­a ikoga, javila je Fena.

Vojska je, međutim, dodala kratko nakon toga da je pogodila izvore lansiranja ispaljenog projektila i infrastruk­turne mete u južnom Libanu. Vojska navodi da se rutinske aktivnosti u sjevernom Izraelu nastavljaj­u.

Izrael i libanska militantna grupa Hezbollah ogorčeni su neprijatel­ji koji su vodili nepotpuni mjesec dugi rat u 2006. Pogranična regija bilježi napetosti, ali je otad uglavnom mirna.

Manje palestinsk­e grupe također su aktivne u Libanu, i sumnjiče se za nekoliko raketnih napada u posljednji­m godinama.

Raketna vatra dolazi u vrijeme povišenih napetosti u Izraelu nakon niza smrtonosni­h napada unutar Izraela, racija s hapšenjima na okupiranoj Zapadnoj obali i raketnih napada na Izrael pokrenutih iz Pojasa Gaze pod kontrolom Hamasa.

To je najteže nasilje koje potresa regiju od 11-dnevnog rata između Izraela i naoružanih Palestinac­a u Gazi prošle godine, prenosi AP.

 ?? / epa ?? Pogođeni su izvori lansiranja projektila
/ epa Pogođeni su izvori lansiranja projektila

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina