Oslobodjenje

Menadžeric­e u svijetu korporativ­nog bankarstva

U Sparkasse banci stavlja se fokus na efikasnu i otvorenu komunikaci­ju, te dugoročan poslovni odnos

- Piše: indira Hamzić

Sudeći po rastu kredita pravnim licima od 14 posto u 2021. godini, Sparkasse banka je dala značajnu podršku privredi Bosne i Hercegovin­e i napravila bitan iskorak na tržištu. Iza tog uspjehasto­jitimekspe­ratakojira­zumiju poslovne cikluse kompanija i prate njihov održiv, dugoročan razvoj i rast sa odgovaraju­ćim finansijsk­im modelima. U timu za poslovanje sa privredom Sparkasse banke, na istaknutim pozicijama djeluju i tri snažne dame, direktoric­e poslovnih centara za poslovanje sa velikim preduzećim­a. One predstavlj­aju Sparkasse brend i prate velike kompanije u realnom i javnom klijentima. Samka je primjer uspješne žene iza koje stoji mnogo rada, ulaganja i postignuti­h rezultata, ali u konačnici svaki trud bude prepoznat.

- Lično mogu posvjedoči­ti i ponosna sam na to da moja banka pruža jednake šanse svima i da se uspon na hijerarhij­skoj ljestvici osigurava radnim učinkom i uspjehom. Tako danas imamoženen­amenadžers­kimpozicij­ama koje vode vrlo zahtjevne segmente poslovanja i ključne klijente banke, kaže Samka, naglašavaj­ući da je upravo u tome autentično­st Sparkasse banke. “Ne želimo se baviti samo prodajom proizvoda i usluga, nego biti savjetnik stekla na prestižnom francuskom univerzite­tu Sorbonne Nouvelle, kaže da je njen poslovni put bio sve samo ne lagan.

-Odsamihpoč­etakasusre­talasamse sa mnogim predrasuda­ma počevši od onih naspram mog obrazovanj­a u inostranst­vu, pa do toga da korporativ­ni poslovi nisu za ženu. Uporan rad, kontinuira­no ostvarivan­je dobrih rezultata, kao i potpuna transparen­tnost u radu doprinijel­i su tome da sam uspjela steći poštovanje, kako kolega, tako i poslovnih partnera i potpuno se pronaći u ovoj oblasti. Najponosni­ja sam na činjenicu da iza mene stoje vidljivi

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina