Oslobodjenje

Električni ID. Volkswagen

-

Novi Volkswagen ID. Buzz je krunisan električni­m vozilom godine na prestižnoj Top Gear Electric Awards 2022. Sudije su pohvalile originalni dizajn ID. Buzza, koji je inspirisan legendarni­m Volkswagen­om T1. Vrhunske vozne karakteris­tike i impresivna upravljivo­st su, pored ostalih kvaliteta, istaknuti kao presudni faktori u izboru.

Urednici Top Geara su bili prije svega impresioni­rani količinom prostora u ID. Buzzu, naročito prtljažnim prostorom koji je, za usporedbu, dvostruko veći nego kod većine SUV vozila. Ollie Marriage, rukovodila­c odjela za testiranje vozila u Top Gearu, kaže da oni koji se pretvaraju da vode aktivan život voze SUV, a oni koji su zapravo aktivni voze Volkswagen Bus.

- Svi su nam rekli da im se dopada činjenica da je brend uspio ponovo pronaći svoj magični šarm kroz svježi, energični dizajn ID. Buzza koji očarava jednostavn­ošću dok u isto vrijeme djeluje inspirativ­no. I to je razlog što smo ga izabrali za električno vozilo godine, rekao je Marriage. ID. Buzz je prvi u potpunosti električni model Volkswagen privrednih vozila.

Rocket League dobija mod

U svijetu gaminga je česta pojava da igre prate trend i uvode battle royale mod, a tim putem ide i popularna igra Rocket League.

Riječ je o novom modu igre pod nazivom Knockout Bash, koji će biti dostupan od 27. aprila. U gameu će se za preživljav­anje boriti osam igrača, a mod će imati obilježja tipičnog battle royalea. Umjesto beskonačno­g respawna, igrači imaju pravo na tri nokauta prije nego se igra završi. Također, dio igre će biti i opasna zona koja se smanjuje u areni. Dvostruki skokovi će postati trostruki te će igrači letjeti još više i još dalje odbijati protivnike.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina