Oslobodjenje

Sudar zvijezda na Etihadu

Iako se Manchester Cityju daju veće šanse, jasno je da protiv Reala favorita nema

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Najbolja bosanskohe­rcegovačka teniserka Dea Herdželaš napredoval­a je za tri mjesta na WTA listi najboljih igračica svijeta.

Herdželaš je na ovosedmičn­oj listi 192. igračica svijeta, Nefisa Berberović je nazadovala za tri pozicije i sada je 310, dok je Anita Wagner za jedno mjesto bolja nego prošle sedmice i trenutno je 1.035. teniserka svijeta.

Prvo mjesto na listi i dalje zauzima Poljakinja Iga Swiatek, dok je drugo preuzela Španjolka Paula Badosa. Treća je sada Čehinja Barbora Krejčikova.

MANCHESTER CITY REAL MADRID

sve ono što imamo u svojoj duši pa ćemo vidjeti šta će se dogoditi, rekao je Pep Guardiola, trener Manchester Cityja.

Njegova ekipa bit će bez Joaa Cancela, koji je dobio treći žuti karton protiv Atletica, a upitan je nastup Kylea Walkera, koji još nije zaliječio povredu.

Trenera Reala Carla Ancelottij­a zabrinula je povreda Davida Alabe, koji je izuzetno bitan za igru kraljeva. Zamijenjen je na poluvremen­u meča protiv Osasune kada je zadobio udarac.

- Optimisti smo sa Alabom. Osjetio je bolove, zamijenili smo ga iz preventivn­ih razloga, rekao je Ancelotti.

Eder Militao se vraća nakon što je propustio meč protiv Chelseaja zbog suspenzije. Luku Modrića je Ancelotti odmarao kako bi ga sačuvao za okršaj protiv Cityja.

MANCHESTER CITY: Ederson, Walker, Dias, Laporte, Zinchenko, Silva, Rodri, De Bruyne, Mahrez, Jesus, Sterling. Trener: Pep Guardiola.

REAL MADRID: Courtois, Carvajal, Militao, Nacho, Marcelo, Kroos, Camavinga, Modrić, Valverde, Benzema, Vinicius Junior. Trener: Carlo Ancelotti.

 ?? / EPA ?? Benzema igra u sjajnoj formi za Real
/ EPA Benzema igra u sjajnoj formi za Real
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina