Oslobodjenje

Priznanje za Kamenjaša

-

Kličko opet u ringu

Bivši svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Ukrajinac Vladimir Kličko razmišlja o povratku u ring. Dva dana nakon objave britanskog svjetskog prvaka Tysona Furyja da završava sportsku karijeru, 46-godišnji Kličko je u intervjuu za njemački list Bild najavio da će se pokušati vratiti.

- Zašto ne ako sam u dobroj formi. Možda ću i sanjati da oborim rekord Georga Foremana. Definitivn­o me jako motivira kada svako jutro ustanem i bavim se sportom, rekao je Ukrajinac.

Kličko je prije nekoliko godina rekao da bi mu bio izazov oboriti Foremanov rekord i postati najstariji bokser u historiji koji se borio za naslov svjetskog prvaka, ali je naglasio da to ne planira učiniti.

Foreman je imao 45 godina, devet mjeseci i 25 dana kada je pobijedio 18-godišnjeg sunarodnja­ka Michaela Moorera i osvojio naslov svjetskog prvaka po WBF-U i IBF-U.

Ukrajinac je boksersku karijeru završio 2017. godine, a imao je 64 pobjede u 69 profesiona­lnih mečeva. Na kraju su porazi bili povod za oproštaj, kada su ga porazili Fury i njegov sunarodnja­k Anthony Joshua.

Vladimir je trenutno u Kijevu, dok je njegov stariji brat Vitalij gradonačel­nik Kijeva.

Real, koji je 13 puta osvajao Ligu prvaka, igrat će čak 30. polufinale ovog takmičenja

Polufinale Lige prvaka u fudbalu donosi nam okršaje između španskih i engleskih timova, a u oba meča više šansi se daje Liverpoolu i Manchester Cityju u duelima protiv Villarreal­a i Reala.

Iako je City možda na papiru favorit, zar to zaista neko može biti protiv kluba koji je 13 puta bio prvak Evrope i kojem je ovo nevjerovat­no 30. polufinale najjačeg klupskog takmičenja. City s druge strane igra treće polufinale.

- Ovo je treći put da igramo polufinale protiv tima koji u svojoj riznici već ima nekoliko trofeja. Za nas će to biti specijalna noć u kojoj ćemo uživati i u kojoj ćemo dati

Bh. košarkaški reprezenta­tivac Kenan Kamenjaš odigrao je izvrsnu sezonu u dresu SC Derbyja, novajlije u regionalno­j ABA ligi.

I za Kamenjaša i za podgorički tim bila je to prva sezona u elitnom društvu, a bh. centar je izabran u idealnu petorku regularne sezone ABA lige.

Pored Kamenjaša, u idealnoj petorci su i Kevin Punter (Partizan), Jaka Blažić (Cedevita Olimpija), Nikola Kalinić (Crvena zvezda) i Zach Leday (Partizan).

Kamenjaš je prosječno bilježio 14,3 poena, uz 8,4 skoka, dvije asistencij­e i 1,1 oduzetu loptu.

 ?? ?? Kamenjaš je izabran u idealnu petorku ABA lige
Kamenjaš je izabran u idealnu petorku ABA lige
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina