Oslobodjenje

Croatia Rally: Preokret u završnici, Rovanpera pobjednik Od samog početka Croatia Rallyja Rovanpera je vodio nakon svakog brzinskog ispita, ali je na 19, pretposlje­dnjem, brzincu Finac Ott Tanak preuzeo prvo mjesto, koje je izgubio

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Finac Kalle Rovanpera (Toyota) proslavio je pobjedu na ovogodišnj­em WRC Croatia Rallyju, čiji je Oslobođenj­e medijski pokrovitel­j za BIH. U dramatično­j završnici utrke ukupno je za 4,3 sekunde nadmašio Estonca Otta Tanaka (Hyundai).

Dramatična borba

Od samog početka Croatia Rallyja, od petka, Rovanpera je vodio nakon svakog brzinskog ispita. No, pljusak i prikladnij­e gume koje je imao Tanak na 19, pretposlje­dnjem, brzincu okrenule su stvari na samom vrhu poretka.

Tanak je preuzeo vodstvo s 1,4 sekunde boljim vremenom od Rovanpere. Tako se dramatična borba preselila na posljednji brzinski ispit, od Zagorskih Sela do Kumrovca (14,09 km), gdje je 22-godišnji Rovanpera, uprkos tome što nije imao idealne gume, maksimalno rizikovao i sjajno prošao kompletnu trasu za konačnu pobjedu.

Na kraju je Rovanpera ostvario 4,3 sekunde bolje vrijeme od Estonca koji se morao zadovoljit­i drugim mjestom.

- Ne mogu vjerovati da smo na ovakvim gumama bili toliko dobri u ovoj završnici utrke, rekao je Rovanpera nakon pobjede.

Inače, Finac je trenutačno vodeći u poretku Svjetskog prvenstva rallyja. Nakon tri utrke ima 76 bodova, dok je drugi Belgijanac Thierry Neuville (47 bodova) koji je u Hrvatskoj osvojio treće mjesto. Četvrti je na kraju bio Irac Craig Breen koji je u ukupnom redoslijed­u treći s 30 bodova.

Domaća posada

Najbolja domaća, odnosno hrvatska posada Niko Pulić - Aleksandra Kovačić završila je na 36. mjestu.

WRC Croatia Rally (konačni poredak nakon 20 od 20 brzinskih ispita): 1. Kalle Rovanpera (Fin/toyota GR Yaris Rally1) 2h48:21.5; 2. Ott Tanak (Est/hyundai i20 N Rally1) +4.3; 3. Thierry Neuville (Bel/hyundai i20 N Rally1) +2:21.0; 4. Craig Breen (Irs/ford Puma Rally1) +3:07.3; 5. Elfyn Evans (Vb/toyota GR Yaris Rally1) +3:46.0; 6. Takamoto Katsuta (Jap/toyota GR Yaris Rally1) +8:08.5.

 ?? / EPA ?? Pobjednici na postolju
/ EPA Pobjednici na postolju
 ?? / EPA ?? Thompson-herah je osvojila tri zlata na Oi-ju u Tokiju
/ EPA Thompson-herah je osvojila tri zlata na Oi-ju u Tokiju

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina