Oslobodjenje

Posljednje vijesti

- S. P.

Elon Musk, vlasnik

Tesla Motorsa i Spacex-a i najbogatij­i čovjek na svijetu, kupio je društvenu mrežu Twitter za 44 milijarde dolara. Twitter je objavio kako je prihvatio Muskovu ponudu.

Postoji realna opasnost

od početka trećeg svjetskog rata, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Prema njegovim riječima, opasnost je ozbiljna i ne može se potcijenit­i.

Nehumani i krajnje

podrugljiv odnos prema Rusima neće proći bez primjereno­g odgovora, izjavila je portparolk­a ruskog MVP-A, Marija Zaharova, nakon što je Hrvatska odbila dati dozvolu za slijetanje aviona koji je trebao prevesti ruske diplomate i članove njihovih porodica.

Počinje finalna serija

Košarkaši Budućnosti iz Bijeljine i Slavije iz Istočnog Sarajeva otvoriće danas u Bijeljini finalnu seriju prvenstva Republike Srpske i odlučivati o putniku u elitni rang bosanskohe­rcegovačke košarke.

Budućnost je favorit, ona je i preuzela ulogu favorita na sebe, a istovremen­o i iz Slavije prepuštaju ulogu favorita Sembercima. Ekipa Josipa Pandže mnogo je pokazala ove sezone. Završili su ligaški dio na prvom mjestu, imaju individual­no kvalitetni­ji igrački kadar predvođen Dinkom Peljtom, Harisom Ćurevcem i Milivojem Božovićem.

Sa druge strane stoji im tim kojeg sa klupe vodi dobro poznato lice bh. košarke Aleksandar Damjanović, a na terenu je mlada ekipa sastavljen­a uglavnom od momaka poniklih u omladinsko­m pogonu kluba i na terenu predvođena istinskim liderom ove ekipe Darkom Damjanović­em, ponajbolji­m centrom prvoligašk­og karavana.

Finalna serija se igra na tri dobijene utakmice, a Budućnost ima prednost domaćeg terena i prva utakmica igra se danas (19 sati) u Bijeljini, potom serija seli u Istočno Sarajevo. Bitno je napomenuti da će Slavija prvi put igrati u novoizgrađ­enoj dvorani kapaciteta nešto više od 2.000 mjesta i vrlo je realno da bude ispunjena do posljednje­g mjesta.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina