Oslobodjenje

Gagula pucao u Kapu

- A. B. Č. A. B. Č.

koji je nosio da kupi stan. Veljačić je privrednik koji je mogao da ima toliki novac. To su potvrdili i svjedoci među kojima je i advokat Milan Romanić kojeg je Veljačić i zvao zbog kupovine stana, istakao je Kondić u završnoj riječi. Vlasnik ukradene torbice Salko Veljačić iz Velike Kladuše je, preko svog advokata Željka Višića, zatražio maksimalne kazne za Pašagića i Delića. S druge strane, odbrane optuženih su mišljenja da navodi iz optužnice nisu dokazani.

Branilac optuženog Pašagića Rade Ćulibrk istakao je da nema dokaza da je u torbici bila pomenuta suma.

- Ne sporimo da je ukradena torbica, ali novac nije bio u njoj. To ničim koje bi sud trebao da cijeni kao olakšavaju­će okolnosti pri odmjeravan­ju kazne. Tako je Pašagićev advokat Rade Ćulibrk sudu predao dokaze da njegov klijent ima petoro se radilo o “fingiranoj krađi” koju je dogovorio sa Veljačićem. Presudu će izreći sudija Branimir Jukić 3. maja ove godine. Prema optužnici, Delić i Pašagić su 4. juna 2018. godine od Veljačića ukrali torbicu u kojoj je bilo oko 110.000 KM. Prethodno su ga pratili iz Velike Kladuše do Banje Luke. Navodi se da je torbu s novcem sa stola, za kojim je sjedio Veljačić u bašti hotela Bosna, ukrao Pašagić, koji je pobjegao do vozila u kojem ga je čekao Delić. Nakon toga su pobjegli u Veliku Kladušu. Veljačić je vlasnik firme “Elvis” d. o. o. iz Velike Kladuše i u Banju Luku je kobnog dana dovezao Mercedes na popravku.

Optuženi se moraju kazniti u skladu sa ulogama koje su imali, smatra Tužilaštvo, dok je odbrana stava da nema dovoljno dokaza

Pripadnici sarajevske policije jučer su uhapsili Fadila Gagulu, osumnjičen­og da je iz pištolja pucao u Sejdina Kapu kod Vijećnice u Sarajevu. Povrijeđen­i je prevezen u KCUS, gdje su mu ljekari konstatova­li prostrelnu ranu na obrazu. Pucnjavi je prethodio incident koji se desio na Željezničk­oj stanici u Sarajevu.

- U 9.52 sati smo zaprimili dojavu da je došlo do upotrebe vatrenog oružja kod Vijećnice. Na lice mjesta su izašle patrole. Utvrđeno je da je jedno lice tom prilikom zadobilo povrede, naveli su kratko u Operativno­m centru MUP-A KS-A, gdje će osumnjičen­i, koji se tereti za pokušaj ubistva, biti ispitan. O daljim mjerama protiv njega će odlučiti postupajuć­i tužitelj Tužilaštva KS-A.

- Kapo je duži period maltretira­o Gagulinog sina. Gagula je taksirao, fin je čovjek. Za nošenje pištolja iz kojeg je pucao imao je odobrenje. Očito više nije mogao gledati da mu Kapo muči sina, pa se odlučio na ovaj čin, ispričao nam je jedan očevidac koji nije želio da mu otkrivamo ime.

 ?? ?? Djelo su počinili 2018. godine
Djelo su počinili 2018. godine

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina