Oslobodjenje

Poco F4 GT za gejmere

Uređaj ima Adreno 730 GPU koji je za 50 posto brži u odnosu na prethodnu generaciju, a tu je i ravni 6,67-inčni AMOLED ekran frekvencij­e osvježavan­ja od 120 Hz

-

Tehnološki brend Honor najavio je globalnu dostupnost Honor Magic4 Lite, koji je opremljen Google mobilnim servisima (GMS). Potpomognu­t Honorovim glavnim tehničkim inovacijam­a, Honor Magic4 Lite može se pohvaliti 66W Honor Supercharg­e tehnologij­om, vodećim u industriji tankim i uskim okvirima te je jedan od prvih pametnih telefona koje pokreće Snapdragon 695 5G mobilna platforma.

- Smartphone Honor Magic4 Lite pruža najbolje iskustvo u klasi za današnju generaciju željnu zabave, rekao je George Zhao, izvršni direktor Honor Device.

Nova generacija Poco F serije uređaja je stigla debitovanj­em modela Poco F4 GT. Poco F4 GT pokreće Snapdragon 8 Gen 1 procesor, a uređaj podržava veću brzinu punjenja. Snažni procesor je kombinovan s Liquidcool 3.0 tehnologij­om koju čine dvije komore za isparavanj­e, a koje su namijenjen­e hlađenju. Poređenja radi, Poco F3 je koristio 1.0 verziju ove tehnologij­e, a sada su komore za 170 posto veće u odnosu na one u modelu F3 GT.

Dodatne kontrole

Uređaj je dobio Adreno 730 GPU koji je za 50 posto brži u odnosu na prethodnu generaciju, a tu je i ravni 6,67-inčni AMOLED ekran frekvencij­e osvježavan­ja od 120 Hz. Ekran podržava milijardu boja, a na Displaymat­e atestu je dobio A+ ocjenu nakon što je oborio ili izjednačio 15 rekorda za performans­e. Brzina reagovanja na dodir iznosi 480, dok je u slučaju modela F3 iznosila 360 Hz, odnosno jednaka je onoj u slučaju modela F3 GT.

Uređaj je namijenjen gejmerima, tako da posjeduje dodatne kontrole u formi dugmadi koja su testirana na više od 100 popularnih igara. S druge strane, dugmad se može koristiti i za prečice u normalnoj upotrebi uređaja, npr. za pokretanje kamere.

Poco F4 GT se može pohvaliti dosad najbržim punjenjem zahvaljuju­ći svom 120 W Hypercharg­e sistemu koji napuni bateriju kapaciteta 4.700 mah za samo 17 minuta. Postoji i mod punjenja tokom igranja koji stvara manje toplote, a vrijeme punjenja baterije od 0 do 100 posto kapaciteta traje 27 minuta. Dizajn USB-C kabla je prilagođen tako da ne smeta kada se uređaj koristi u horizontal­nom položaju.

F4 GT je opremljen s dva Sonyjeva senzora, nazad je IMX686 senzor od 64 MP, a tu su još ultraširok­a kamera od 8 temakrokam­eraod2mp.nazadsenal­azi i senzor koji sprečava treperenje.

Drugi Sonyjev senzor je IMX596, kamera od 20 MP koja je smještena u rupičasti izrez na ekranu. Na stražnjoj strani je i RGB osvjetljen­je koje se koristi za notifikaci­je, kao indikator punjenja baterije i drugo.

Dvije verzije

Kupci će dobiti i mogućnost jednog besplatnog popravka ekrana u prvih 6 mjeseci nakon kupovine. Dostupan je u Stealth crnoj, Knight srebrenoj i Cyber žutoj boji.

Uponudićes­enaćidvije­verzije,osnovna sa 8 GB RAM-A i 128 GB interne memorije koja će koštati 600 eura te naprednija verzija sa 12 GB RAM-A i 256 GB interne memorije za koju će biti potrebno izdvojiti 700 eura.

 ?? ?? Opremljen je i sa dva Sonyjeva senzora
Opremljen je i sa dva Sonyjeva senzora
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina