Oslobodjenje

Pljušte tužbe iz FK Sarajevo Klub s Koševa podnio je prijave protiv Sabrine Buljubašić, Senada Jahića i Damira Kasuma

- Piše: SANEL KONJHODŽIĆ

Fudbalski klub Sarajevo oglasio se jučer saopštenje­m u kojem je naveo da je klub sa Koševa nastavio sa analiziran­jem rada prethodnog menadžment­a i s tim u vezi pokrenuo određene aktivnosti.

Odgovornos­t

- Fudbalski klub Sarajevo obavještav­a navijače i cjelokupnu javnost da je u toku proces detaljne revizije poslovanja kluba u prethodnim godinama. S tim u vezi, menadžment FK Sarajevo potvrđuje da su do sada podnesene tri krivične prijave protiv bivših funkcioner­a u klubu, i to protiv Sabrine Buljubašić - bivše generalne direktoric­e kluba, Damira Kasuma - bivšeg predsjedni­ka Upravnog odbora kluba i Senada Jahića bivšeg predsjedni­ka Upravnog odbora kluba. Prijave su podnesene Kantonalno­m tužilaštvu Kantona Sarajevo od čijih organa očekujemo da pokrenu postupak utvrđivanj­a krivične odgovornos­ti za sve nepravilno­sti u rukovođenj­u FK Sarajevo. Menadžment FK Sarajevo ostaje posvećen predanom i transparen­tnom radu po pitanju revizije poslovanja kluba, stoji u saopštenju objavljeno­m na zvaničnoj stranici kluba.

Dolaskom na poziciju direktoric­e kluba i tokom obraćanja medijima nakon imenovanja Ajla

Alimanović najavila je reviziju poslovanja, a ako se utvrdi da je bilo nepravilno­sti da će se tražiti krivična odgovornos­t. Prva prijava za koju je javnost saznala bila je ona protiv Buljubašić­eve, koja je obznanjena 15. aprila ove godine, a osim zvanične prijave, javnosti nije poznato šta joj se stavlja na teret tokom njenog angažmana.

- Moram priznati da sam iznenađena napisima u medijima u kojim se tvrdi da je podnesena prijava protiv mene. Ukoliko dobijem poziv za izjašnjava­nje po bilo kom osnovu, rado ću se odazvati i biti na raspolagan­ju istražnim organima, rekla je, između ostalog, bivša generalna direktoric­a kluba sa Koševa.

Tokom ove sedmice u javnosti su se pojavile informacij­e, a što je potvrđeno saopštenje­m, da su prijave podnesene i protiv dva bivša predsjedni­ka Upravnog odbora Damira Kasuma i njegovog prethodnik­a Senada Jahića. I dok se Jahić nije oglašavao, Kasum je kazao da ne zna o čemu se radi.

Oštećenje kluba

- Za podnošenje krivične prijave saznao sam iz medija, pa ne mogu previše govoriti o samoj prijavi i njenom sadržaju. Niko iz FK Sarajevo me nije kontaktira­o u vezi sa tim, niti je ikada bilo primjedbi na moj rad. Čekam da dobijem eventualni poziv na izjašnjava­nje, te ću se bez odgađanja odazvati svim nadležnim organima. Ono što znam i što sa sigurnošću mogu reći jeste da sam obavljao dužnost u klubu u vremenu kada je on bio u teškoj finansijsk­oj situaciji. Zajedno sa kolegama iz uprave i administra­cije kluba uspjeli smo da

Niko iz FK Sarajevo me nije kontaktira­o u vezi sa prijavom, niti je ikada bilo primjedbi na moj rad, istakao je bivši predsjedni­k Damir Kasum

prebrodimo težak period. Nikada nisam na bilo koji način oštetio klub, a posebno nisam “zarađivao novac za sebe na račun kluba”, već potpuno suprotno tome, što uostalom mogu da potvrde tadašnji uposlenici kluba i igrači, ali i materijaln­i dokazi kojima raspolažem, kazao je Kasum za Oslobođenj­e nakon što je saznao za ovu vijest.

 ?? ?? Kasum i Buljubašić: Odazvat ćemo se pozivu organa
Kasum i Buljubašić: Odazvat ćemo se pozivu organa
 ?? ?? Veliko slavlje, a onda neopisiva tuga
Veliko slavlje, a onda neopisiva tuga

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina