Oslobodjenje

Krupa ne posustaje, Sloboda i Sloga je prate

- S. P. J. T.

Prva liga RS-A nastavljen­a je utakmicama 25. kola. Zvijezda 09 posustaje u šampionsko­j trci. Semberci su na gostovanju u Derventi izgubili 2:0. Krupa, sa druge strane, nastavlja da melje, a pala je i Omarska 4:0. Sloboda je savladala Drinu 1:0, a Sloga Kozaru u gostima 3:2.

Rezultati, 25. kolo: Sloboda (NG) - Drina (Z) 1:0 (Kovačević 53), Tekstilac - Zvijezda 09 2:0 (Perić 59, Janjušević 87), Krupa - Omarska 4:0 (Mrzić 44, 52, Babić 86, Perović 89), Kozara - Sloga (D) 2:3 (Đurić

13, Maksimović 60 - Dadić 34, Stevanović 36, Milaković 75), Slavija - Sutjeska 3:1 (N. Bjeloš 2p, 8, 64p Zečević 73), Budućnost (P) - Ljubić 1:3 (Jovičić 45+2 - A. Žižak 41, Bobić 77, Milanović 87), Alfa Modriča - Podrinje 1:2 (Šoškić 44 - Bokić 45, Ristić 73), Borac (KD) - Željezniča­r ST 1:0 (Kalabić 71ag).

Tabela: Krupa 62, Sloboda 58, Sloga 57, Zvijezda 09 51, Sutjeska 46, Drina 40, Omarska 36, Tekstilac 35, Ljubić 34, Slavija 31, Željezniča­r ST 30, Kozara 23, Borac 21, Podrinje 21, Alfa Modriča 19, Budućnost 7.

Fudbalerim­a i trenerima Zrinjskog nakon utakmice sa Širokim Brijegom bit će uručen pobjedničk­i pehar i medalje za osvajanje naslova prvaka Bosne i Hercegovin­e.

Prestiž

Iako je svoj cilj ispunio još prije dva kola, osiguravši matematičk­i naslov prvaka Bosne i Hercegovin­e, HŠK Zrinjski ne namjerava stati. Dokaz tome je pobjeda kod Željezniča­ra (2:1), a isto želi napraviti i večeras u hercegovač­kom derbiju sa Širokim Brijegom.

Ne dolazim s čarobnim štapićem. Ne trebamo se lagati, dolazim u momčad koja je potonula, kaže

Ivica Barbarić

- Derbi se igra za prestiž i takve utakmice uvijek su zanimljive. Široki je dobio novog trenera i očekujem još veću disciplinu u njihovoj igri, jer znam kako Ivica Barbarić razmišlja. Stoga ćemo morati biti pravi, morat će biti dobra energija, a očekujem novu pobjedu i nova tri boda da još malo razveselim­o navijače, kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

I protiv Željezniča­ra na Grbavici Jakirović je malo miksao sastav, ali igra i rezultat nisu trpjeli. Tako bi moglo biti i sada.

- Ovo je ipak službena utakmica, a moji igrači i na treningu izgaraju jer ne vole gubiti. Želimo tri boda, želimo ne primiti gol, ali pitat će se nešto i ekipu Širokog, dodao je Jakirović.

Široki dolazi s novim trenerom, ali ekipa je ostala nepromijen­jena i Jakirović je dobro poznaje.

- Isti igrači bili su tu i kada su zadnji put dolazili. Otprilike znamo što nas čeka. Mujan i Ikić opasna su krila, Lukić se nametnuo u napadu, a Božo Vukoja diktira dosta toga. Mislim da bi im neigranje Begića mogao biti hendikep, istakao je Jakirović.

Debi na klupi Širokog večeras će imati Ivica Barbarić.

Situacija

- Ne dolazim s čarobnim štapićem. Ne trebamo se lagati, dolazim u momčad koja je potonula. Puno je lakše i ugodnije raditi u pozitivnom ozračju, ali situacija je takva kakva jest. Ipak, ne zanimaju me nikakvi alibiji, moramo raditi u ovim uvjetima. Teren će biti jedino mjerilo svima nama, kazao je Barbarić.

Parovi 28. kola Premijer lige BIH, petak: Zrinjski - Široki (18 sati). Subota: Radnik - Posušje (15), Rudar - Sloboda (16.30), Borac - Sarajevo (17), Tuzla City - Željezniča­r (19). Nedjelja: Leotar - Velež (16.30).

 ?? ?? Barbarić debituje na klupi tima s Pecare
Barbarić debituje na klupi tima s Pecare
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina