Oslobodjenje

Velika je stvar što smo domaćini Eura Ženska kadetska fudbalska reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e počela je pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu, kojem smo domaćini

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Kadetske fudbalske reprezenta­tivke Bosne i Hercegovin­e okupile su se na Ilidži i počele pripreme za Evropsko prvenstvo, kojem je naša reprezenta­cija domaćin od 3. do 15. maja. Izabranice selektora Ilije Lucića su u trening-kampu FK Sarajevo u Butmiru odradile trening.

Podrška navijača

- Spremamo se već treću godinu za ovo domaćinstv­o i napokon došao je taj dan kad krećemo sa završnim pripremama. Djevojke su u

Sretne smo što smo krenule sa pripremama. Imamo dobru ekipu i atmosfera među igračicama je odlična

dobroj kondiciji, nemamo problema sa povredama. Očekuju nas utakmice sa najboljim ekipama Evrope. Vjerujemo da ćemo prikazati dobru igru na turniru, ostaviti srce na terenu i uz podršku navijača, ali i medija, ostvariti što bolji rezultat, rekao je selektor Lucić.

Kapitenka Gloria Slišković je izjavila da jedva čeka prvu utakmicu.

- Krenuli smo sa pripremama za Euro. Velika stvar za nas je što se jedno takvo takmičenje održava u Bosni

i Hercegovin­i i sa nestrpljen­jem očekujemo prvu utakmicu. Pozivam i navijače da nas podrže u velikom broju. Već smo igrale sa jakim selekcijam­a i očekuju nas teške utakmice. Međutim, igramo na našem terenu i to će biti naša prednost u odnosu na druge ekipe, kazala je Gloria Slišković.

Reprezenta­tivka Ajla Balić očekuje dobre igre bosanskohe­rcegovačko­g tima.

- Sretne smo što smo krenule sa pripremama. Imamo dobru ekipu i atmosfera među igračicama je odlična. Uz to, igramo pred našim navijačima i vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu. Znamo šta možemo očekivati od protivnika i svjesni smo da su to najbolje selekcije Evrope u ovom uzrastu. Sve nam je to motiv više da odigramo što bolje i ostvarimo pozitivne rezultate, kazala je Ajla Balić.

Gradovi domaćini

Protivnici reprezenta­ciji Bosne i Hercegovin­e u grupi A biće Njemačka, Holandija i Danska. U grupi B su Francuska, Španija, Norveška i Finska. Evropsko prvenstvo će se igrati u Sarajevu, Zenici, Širokom Brijegu i u Mostaru.

Pumas - Seattle 2:2

Meksički Universida­d Nacional i američki Seattle Sounders odigrali su 2:2 u prvoj utakmici finala Lige prvaka CONCACAFA. Meksički klub, poznat i pod nadimkom Pumas, pred svojim je navijačima u Ciudad de Mexicu vodio s 2:0, a oba pogotka postigao je Argentinac Juan Ignacio Dinenno (38pen, 48). Gosti su dobili dva penala. Odgovornos­t je preuzeo gostujući kapiten, urugvajski veznjak Nicolas Lodeiro. Prvi put je bio precizan u 77. minuti, a drugi na kraju dvoboja, u devetoj minuti nadoknade. Uzvratna utakmica je na rasporedu 5. maja u Seattleu.

 ?? ?? Prvi treninzi obavljeni su u Butmiru
Prvi treninzi obavljeni su u Butmiru
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina