Oslobodjenje

Eintracht savladao West Ham

Njemački tim došao do gostujućeg trijumfa u polufinalu Evropske

- Z. Š.

Prve utakmice polufinala Evropske lige i Konferenci­jske lige donijele su dosta uzbuđenja, ali sva četiri dvoboja ostala su otvorena i bit će riješena tek u revanšima.

Eintracht je na krilima velike pobjede u Barceloni, te svojih navijača kojih je i u London stiglo više od deset hiljada, počeo utakmicu protiv West Hama. Igrala se prva minuta kada je s lijeve strane ubacio Borre, a Knauff glavom pospremio loptu u mrežu za vodstvo njemačkog tima.

West Ham je izjednačio u 21. minuti. Zouma je spustio loptu glavom do Antonija, a njemu nije bilo teško da iz blizine postigne pogodak za 1:1.

U 54. minuti nova radost za gostujuće navijače. Sow je šutirao, golman West Hama Areola odbranio, a na odbijenu loptu naletio je Kamada i poslao je u mrežu za konačnih 2:1 za Eintracht.

Očekivalo se da će RB Leipzig pred svojim navijačima bez velikih problema ostvariti trijumf protiv Rangersa, ali gosti iz Škotske odolijeval­i su napadima Nijemaca sve do samog finiša utakmice. Trijumf RB Leipzigu donio je Angelino sjajnim volejem u 85. minuti.

Najvišepog­odakapaloj­enautakmic­i Konferenci­jske lige u Rotterdamu gdje je Feyenoord ugostio Marseille. Nizozemski tim vodio je 2:0 već u 20. minuti, ali do kraja prvog poluvremen­a Francuzi su izjednačil­i na 2:2. Trijumf domaćoj ekipi donio je svojim drugim golom Dessers u 46. minuti.

Bh. reprezenta­tivac Sead Kolašinac bio je na klupi Marseillea i nije ulazio u igru.

Jedini meč koji je završen remijem jeste onaj između Leicestera i Rome, 1:1. Gosti su od 15. minute vodili golom Pellegrini­ja, a izjednačio je Lookman u 67. minuti.

Rezultati prvih utakmica polufinala Evropske lige: RB Leipzig - Rangers 1:0 (Angelino 85), West Ham - Eintracht Frankfurt 1:2 (Antonio 21 - Knauff 1, Kamada 54).

Rezultati prvih utakmica polufinala Konferenci­jske lige: Feyenoord - Marseille 3:2 (Dessers 18, 46, Sinisterra 20 - Deieng 28, Gerson 40), Leicester City - Roma 1:1 (Lookman 67 - Pellegrini 15).

Revanš mečevi su na programu u četvrtak 5. maja.

Kiks Intera u Bologni

U zaostaloj utakmici 20. kola Serie A fudbaleri Intera poraženi su na gostovanju u Bologni sa 1:2 i tako su ostali na drugom mjestu tabele s dva boda zaostatka iza vodećeg Milana. Za Inter utakmica u Bologni nije mogla početi bolje, jer je u 3. minuti hrvatski reprezenta­tivac Ivan Perišić pogodio za vodstvo. Bologna je izjednačil­a u 28. minuti, kad je Marko Arnautović nadskočio svog čuvara i glavom pogodio za 1:1. Pobjedu Bologni u 82. minuti donio je Sansone nakon velike greške golmana Intera Andreija Radua. Edin Džeko je u igru ušao u 63. minuti.

 ?? / EPA ?? Lanzini (West Ham) i Lindstrom (Eintracht) u borbi za loptu
/ EPA Lanzini (West Ham) i Lindstrom (Eintracht) u borbi za loptu
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina